Vedlikehold og oppbevaring av smykker

Tips for vedlikehold og oppbevaring av smykker

Hvis du tar godt vare på smykkene dine kan du ha glede av dem i lang tid, ofte i flere generasjoner. Her får du nyttige tips og råd til hvordan du vedlikeholder og bør oppbevare smykkene dine!

Oppbevaring

Uansett kvalitet eller materiale på dine smykker, så bør de behandles og oppbevares et sted som er trygt og lufttett. Et smykkeskrin er gir et optimalt miljø for smykker og klokker, og du vil kunne ha glede av dem lenger.

Oppbevaring av smykker

Vedlikehold av smykker

Akkurat som en bil har også smykker og klokker behov for tilsyn, spesielt dersom de blir brukt ofte. Om man behandler smykkene pent, og gir de det nødvendige ettersynet, vil man kunne ha glede av dem i flere år fremover - ja til og med i generasjoner!

4 tips for å få smykkene til å vare lenger

  • Ta av alle smykker om natten og ved sportslige aktiviteter. Dette er for å unngå unødig slitasje og at for eksempel kjeder knekker.
  • Ikke dusj med smykkene dine! Såperester og fett vil samle seg over tid, og smykkene vil miste sin glans.
  • Oppbevar smykkene hver for seg, og helst i smykkeskrin, slik at de ikke gnisser mot hverandre. Ved reising anbefaler vi reiseskrin, eller separate tøy/fløyelsposer.
  • Rens smykkene dine regelmessig med pussemidler, slik at du får fjernet støv, smuss og hudpartikler.

Under finner du en oversikt over de produktene og materialene som ofte trenger litt ekstra oppsyn og vedlikehold.

Vedlikehold av diamanter

Selv om diamanten er verdens hardeste naturmateriale, krever det en viss grad av forsiktighet og vedlikehold for å holde stenen skinnende i flere tiår. Visste du at diamantsmykker som brukes daglig bør sjekkes hvert år? Her finner du informasjon om vedlikehold av diamanter!

Les mer om vedlikehold av diamantsmykker

Vedlikehold på diamant

Vedlikehold av gull

Gullsmykker er et populært valg gjennom tidene. Gull er et mykt metall, og derfor blandes det ofte med andre metaller for å øke hardheten. Riktig pleie, inkludert regelmessig rengjøring og unngåelse av hard slitasje, kan bidra til å bevare gullsmykkets skjønnhet over tid. Med jevnlig vedlikehold kan gullsmykker vare livet ut og ofte bli verdifulle familiearvestykker.

Les mer om vedlikehold av gullsmykker

vedlikehold på gullsmykker

Vedlikehold av sølv

Sølv oksiderer og trenger derfor jevnlig rens og oppussing. Her finner du våre beste tips til hvordan du kan ta vare på ditt sølv, enten det er smykker, lysestaker eller bunadsølv.

Les mer om vedlikehold av sølvsmykker

Vedlikehold av sølv
Sølv oksiderer og trenger ofte rens for å beholde sin glans

Vedlikehold av perler

Perlesmykker er kjent for sin tidløse eleganse, men deres holdbarhet avhenger av riktig pleie. Naturlige perler er delikate og kan lett bli skadet av kjemikalier, varme og til og med svette. For å bevare glansen og unngå slitasje, bør perlesmykker rengjøres forsiktig med en myk klut og oppbevares separat fra andre smykker som kan ripe dem. Med riktig vedlikehold kan perlesmykker vare i generasjoner, og fortsette å være et symbol på klassisk skjønnhet.

Les mer om vedlikehold av perler

vedlikehold av perler

Vedlikehold av edelstener

Med sin blendende skjønnhet og varierte farger, er edelstener høyt verdsatt i smykker. Deres holdbarhet varierer betydelig, avhengig av typen stein; noen er svært harde, som moissanit, mens andre som for eksempel opaler, er mer følsomme for riper og skader. Vedlikehold av edelstener krever forsiktig rengjøring, samt unngåelse av hard slitasje eller eksponering for sterke kjemikalier.

Les mer om vedlikehold av edelstener

vedlikehold av edelstener

Reparasjon og service

Har det gått så langt at smykkene dine trenger reparasjon? Vi i Gullfunn forstår vi verdien av dine dyrebare smykker. Enten det er en arvet ring som trenger restaurering, et kjede som trenger å repareres, eller et perlesmykke som trenger omsorg, står vårt team av erfarne gullsmeder klare til å bistå.

vedlikehold av edelstener

Vi tilbyr en omfattende reparasjonstjeneste som inkluderer alt fra enkel justering til kompleks restaurering, sikrende at dine smykker returneres til deg i strålende tilstand. Stol på oss for å gi nytt liv til dine skatter med håndverk av høy kvalitet og oppmerksomhet på detaljer.

Les mer om reparasjon og service

Lagt til i handlekurven