Perler

Vedlikehold av perler

Ved riktig oppbevaring, vedlikehold og kunnskap om perler – kan de vare livet ut og gå i arv.

Perler

Perler finner du på både gull- og sølvsmykker, men pass på at du ikke skyller perlen direkte i vann, eller dypper den i et bad. Perler består nemlig av vann og kalk, og er sårbare for tørr, varm luft, vann og harde gjenstander. Perlen er som oftest limt, og hvis smykket utsettes for vann eller fuktighet, kan limet løses opp. Vi anbefaler derfor at du tar av deg perlesmykkene når du dusjer/bader.

Rens til perler

Oppbevaring og rens

For å bevare perlenes skjønnhet, bør de oppbevares i en myk stoffpose eller i et silketrukket etui. Det skal også helst ligge mørkt og kjølig. De bør ikke oppbevares sammen med gull eller diamantsmykker, da perlene lett kan ta skade av harde og skarpe kanter. Om du trenger å vaske smykket, bør det vaskes forsiktig med en fuktig klut.

Kremer og parfyme kan også legge seg som et belegg på perlene. Ta derfor hensyn og la det trekke inn i huden før du tar på deg smykkene. Slik bevarer du perlens vakre glød lengst mulig.

Perlesmykker i kombinasjon med andre smykker

Generelle tips:

  • Vi anbefaler deg å ta av alle smykker om natten og ved sportslige aktiviteter. Dette er for å unngå unødig slitasje.
  • Oppbevar smykkene hver for seg, slik at de ikke gnisser mot hverandre, og for å unngå riper og skader. Ved reising anbefaler vi reiseskrin, eller separate tøy/fløyelsposer.
  • Rens smykkene dine regelmessig, slik at du får fjernet støv, smuss og hudpartikler.
  • Dra innom din nærmeste Gullfunn butikk med jevne mellomrom for sjekk av kjede. Vi tilbyr også å tre om perlekjeder.

Lagt til i handlekurv