Perler

Slik tar du vare på dine perlesmykker

Perlesmykker er kjent for sin tidløse eleganse, men deres holdbarhet avhenger av riktig pleie. Med riktig vedlikehold kan perlesmykker vare i generasjoner, og fortsette å være et symbol på klassisk skjønnhet i flere år fremover!

Perler

Når man tenker på klassiske og tidløse smykker er det vanskelig å unngå å tenke på et elegant perlekjede. Perler finner du på både gull- og sølvsmykker,og er et populært valg spesielt til bryllup. En perle symboliserer renhet, visdom, rikdom og integritet. Gjennom historien har perler blitt betraktet som symboler på verdighet og adel, ofte båret som tegn på status og luksus.

Vedlikehold av perlesmykker

Vedlikehold av perlesmykker er viktig for å bevare deres skjønnhet og levetid. Her er noen nøkkelråd:

  • Rengjøring: Rengjør perlesmykker forsiktig med en myk, fuktig klut etter bruk. Dette fjerner rester av hudoljer, parfyme eller sminke som kan skade perlenes overflate over tid.
  • Unngå kjemikalier: Perler kan bli skadet av kjemikalier som finnes i parfymer, hårspray og andre kosmetiske produkter. Påfør disse produktene før du tar på deg perlesmykkene.
  • Ikke bruk i vann: Unngå å ha på perlesmykker når du bader, dusjer eller svømmer. Klorvann og saltvann kan skade perlenes luster.
  • Periodisk vedlikehold: Ta perlesmykker til en profesjonell for inspeksjon og rengjøring en gang i året. De kan også restråle perlekjeder for å sikre at tråden ikke slites ut.

Ved å følge disse enkle vedlikeholdstipsene kan du sikre at dine perlesmykker forblir vakre og holdbare over tid.

Perlesmykker i kombinasjon med andre smykker

Oppbevaring av perlesmykker

Perlesmykker bør oppbevares i en myk stoffpose eller i et smykkeskrin. Det skal også helst ligge mørkt og kjølig for å unngå misfarging. De bør ikke oppbevares sammen med gull eller diamantsmykker, da perlene lett kan ta skade av harde og skarpe kanter.

Reparasjon av perlesmykker

Om ditt perlesmykke har behov for reparasjon eller ny perletreding, kan du levere inn dette til en av våre Gullfunn butikker. Vi bruker kyndige verksteder med dyktige gullsmeder som har lidenskap for faget.

gullsmed som reparerer smykker
Vårt verksted har dyktige gullsmeder med lidenskap for faget!

Finn mer informasjon

Lagt til i handlekurven