Vedlikehold av diamantring

Slik tar du vare på dine diamantsmykker

Selv om diamanten er verdens hardeste naturmateriale, krever det en viss grad av forsiktighet og vedlikehold for å holde stenen skinnende i flere tiår. Visste du at diamantsmykker som brukes daglig bør sjekkes hvert år? Her finner du informasjon om vedlikehold av diamanter!

Diamanter

Diamanter har lenge vært beundret og verdsatt for sin skjønnhet og sjeldenhet. De er et symbol på luksus, varighet og ubrytelig kjærlighet, noe som gjør dem til et populært valg i smykker, spesielt i forlovelses- og gifteringer. Diamantens unike egenskaper, som den enestående hardheten og evne til å reflektere lys, bidrar til diamantens etterspørsel og verdi. Vil du lære mer om hvorfor diamanter er så verdifulle? Les vår artikkel her!

Tar du godt vare på diamantsmykkene dine, kan du ha glede av dem i lang tid, til og med i flere generasjoner!

diamantringer
Klassiske diamantringer går aldri av moten

Slik vedlikeholder du dine diamanter

Diamanter må renses regelmessig da de blir skitne og støvete av både kremer og såper, noe som vil redusere glansen i diamanten. Diamanter kan pusses med tilpasset pussemiddel, vi anbefaler produkter fra Hagerty som enkelt hjelper deg med å holde diamantene dine skinnende rene.

rens av diamanter
diamantsmykker
Ta av dine diamantsmykker når du trener, sover, dusjer eller gjør husarbeid.

Gull og sølv er myke og delikate materialer. Ta derfor hensyn til dine aktiviteter, og unngå å bruke diamantsmykker i situasjoner de kan utsettes for støt. Vi anbefaler sterkt at du tar de av når du trener, bader eller gjør hus- og hagearbeid.

Vedlikehold av diamant

Støt kan faktisk slå skårer av diamanten, og små diamanter kan til og med knuses. Knuste diamanter lar seg ikke reparere, men de kan erstattes. Går du med flere ringer samtidig bør du også være forsiktig med å la diamantene slå inntil hverandre.

diamantringer

Sjekk klørne jenvlig på dine diamantsmykker

Visste du at det er spesielt fatningen på ringen som kan utsettes for slitasje? Fatningen er de klørne som holder selve diamanten på plass, og dersom en klo er svak eller knekker, kan i verste fall diamanten falle ut. Slik som på denne ringen hvor den har hatt svake klør, og diamanten har dessverre gått tapt.

diamantring
En diamant kan i verste fall gå tapt dersom klørene på ringen ikke vedlikeholdes

Det er derfor viktig at du sjekker klørne på diamantsmykker som brukes daglig cirka annenhvert år, eller med jevne mellomrom dersom smykket ikke brukes hver dag. Vårt dyktige verksted vil se til at klørne på diamanten fortsatt er solide og at stenen sitter godt, og evt forsterke eller stramme om nødvendig. Finn nærmeste Gullfunn butikk

Er du medlem i vår kundeklubb får du alltid 30% på vedlikehold av diamanter!

Diamantring
Med riktig vedlikehold kan man ha glede av diamantsmykker i flere generasjoner!

Generelle vedlikeholdstips

  • Vi anbefaler deg å ta av alle smykker om natten og ved sportslige aktiviteter. Dette er for å unngå unødig slitasje på gullet og diamanten.
  • Oppbevar smykkene hver for seg i smykkeskrin, slik at de ikke gnisser mot hverandre, og for å unngå riper og skader. Ved reising anbefaler vi reiseskrin, eller separate tøy/fløyelsposer.
  • Rens smykkene dine regelmessig, slik at du får fjernet støv, smuss og hudpartikler.
  • Dra innom din nærmeste Gullfunn butikk med jevne mellomrom for sjekk av klørne.

Finn mer informasjon

Lagt til i handlekurven