Reklamasjon og garantier

Vi setter stor pris på at du valgte å handle hos Gullfunn, og vi håper du er fornøyd med ditt nye produkt. Skulle det mot formodning være noe galt eller mangler ved produktet, vil vi svært gjerne hjelpe deg med å ordne opp i det.

Dersom du ønsker å reklamere på et produkt, ber vi deg vennligst ta kontakte via vårt kontakskjema  og vi vil sørge for å veilede deg videre. Du kan også besøke en av våre butikker hvor de vil hjelpe deg.

All informasjon tilknyttet reklamasjon og dine rettigheter som forbruker kan du lese her i forbrukerkjøpsloven.

En gang til by Gullfunn er vårt gjenbruks merke. Alle produktene under dette merket har hatt en eller flere tidligere eiere. Disse produktene selges som de er og kan derfor ikke byttes. Kjøper er ansvarlig for å undersøke produktet, og vi som næringsdrivende er ansvarlig for å opplyse om all den informasjon vi besitter om produktet. Ettersom produktet er tidligere brukt, vil det forekomme naturlige bruksmerker som gir produktet et karakteristisk preg og historie. Gullfunn fraskriver seg ansvaret for skjulte feil eller mangler hvis dette skulle vise seg etter overtakelse.

Smykker

Vi anbefaler at du tar godt vare på smykket ditt, da skader som skyldes slitasje eller mangelfull vedlikehold ikke er dekket under reklamasjonsretten. Små bulker, støt og riper kan oppstå med jevnlig bruk og regnes som en naturlig del av smykkets livshistorie, og er ikke grunnlag for reklamasjon.

Spesielt ringer kan få skader eller bli misformet ved tøffere aktiviteter. Derfor råder vi deg til å være forsiktig og kanskje legge fra deg ringen ved aktiviteter som vektløfting, klatring eller hagearbeid. Vi anbefaler også at du tar av smykkene dine når du dusjer eller sover. Når det gjelder diamantsmykker, er det viktig å merke seg at klørne som holder stenen på plass, naturlig kan slites ned over tid. Dette kan gjøre at de trenger en liten oppfriskning for å sørge for at din dyrebare sten forblir trygg og sikker. Dette er en del av normal slitasje og vedlikehold.

RÅD OG TIPS

  • For at dine diamantsmykker skal skinne best mulig og for å sikre at diamantene sitter som de skal anbefaler vi at du sender smykkene til vedlikehold og rens en gang i året. Slitasje ved bruk kan føre til at fatningen som omkranser diamanten(e) blir svakere og at diamanten i verste fall kan falle ut. En sjekk hos oss kan bidra til å forhindre tap av stein, og forlenge levetiden til smykkene dine.
  • Vi anbefaler at du tar godt vare på dine smykker og ikke har de på når du sover, dusjer eller trener.
  • I våre butikker hjelper vi deg gjerne med vedlikehold og rens av dine smykker. Ta turen innom oss og vi kan gjøre jobben for deg eller vise deg hvordan du kan pleie og vedlikeholde dine smykker hjemme ved hjelp av tilpassede pussemidler.
  • Gifteringer / Forlovelsesringer brukes hver dag og utsettes for mye slitasje. Glatte ringer i hvitt gull leveres høyblanke, akkurat som ringer av gult gull. Med daglig bruk er ringen utsatt for slitasje, og de første ripene på en ny og skinnende blank ring synes godt. Ringer av hvitt gull som er rhodinert, vil slites noe raskere enn ringer av gult gull.

Klokker

Slitasje og skader forårsaket av feil eller mangelfull vedlikehold dekkes ikke av reklamasjonsretten. Fra du kjøper en klokke har batteriet 1 års garanti. Dersom batteriet er tomt eller har nedsatt kapasitet innen 1 år fra kjøpsdato, gir vi deg nytt batteri ved fremvisning av kvittering.

Ikke alle klokker er vanntette og det er derfor viktig at du er kjent med hva din klokke tåler. Les mer om klokker og vanntetthet.

For at klokken din skal holde seg pen lenge er det anbefalt at du ikke har den på når du sover, dusjer eller trener.

Råd og tips

  • Ikke alle klokker er vanntette og det er derfor viktig at du er kjent med hva din klokke tåler. Les mer om klokker og vanntetthet.
  • For at klokken din skal holde seg pen og flott lenge er det anbefalt at du tar godt vare på din klokke og at du ikke har den på når du sover, dusjer eller trener.
  • Skinn er et organisk materiale og vil med tiden bli slitt. I våre butikker kan vi hjelpe deg med å få din klokke til å bli som ny! Vi har stort utvalg remmer i flere materialer og farger og er behjelpelige med å bestille rem til din klokke dersom du ønsker deg noe helt spesielt. Vi hjelper deg gjerne med å bytte rem eller vise deg hvordan du selv kan bytte rem hjemme.
  • Hvis din klokke har lenke vil det med tiden være en fordel å sende denne inn til vask og rens for at den skal holde seg pen lengst mulig. Ta turen innom en av våre butikker så kan vi hjelpe deg med å få din klokke til å skinne.