Reparasjon av en ring

Reparasjon av smykker og klokker

Dine smykker og klokker trenger kjærlig oppmerksomhet gjennom hele livet. Vi utfører både reparasjoner og vedlikehold, og gir nytt liv til gamle skatter. Her finner du en oversikt over arbeid du kan få utført i våre Gullfunnbutikker.

Regelmessig kontroll

Vi forstår vi verdien av dine smykker, og at de ofte har en dypere betydning mer enn de kanskje er verdt i kroner. Regelmessige kontroller hos en gullsmed vil bidra til å sikre at smykkene og klokkene dine er trygge å bruke, og etter en sjekk vil vi kunne varsle deg om potensielle skader du må passe på eller fremtidige reparasjoner du bør vurdere.

Enten det er en arvet ring som trenger restaurering, et kjede som trenger å repareres, eller et perlesmykke som trenger omsorg, står vårt team av erfarne gullsmeder klare til å bistå. Vi tilbyr en omfattende reparasjonstjeneste som inkluderer alt fra enkel justering til kompleks restaurering.

Stol på faghandel og vår kompetanse rundt reparasjon og service av smykker. Visste du for eksempel at dersom klørene på en diamantring er svake så kan i verste fall stenen falle ut?

ring uten diamant
En diamant kan i verste fall gå tapt dersom klørne ikke vedlikeholdes

Som medlem i vår kundeklubb vil du motta regelmessige påminnelser om service og reparasjon av dine produkter.

Justering av smykker
Gullsmed Skagrud er en av gullsmedene Gullfunn bruker fast

Mindre reparasjoner utføres på stedet i butikk, men dersom det er behov for mer omfattende arbeid blir produktet sendt til vårt verksted med kyndige gull -og sølvsmeder med lidenskap for faget.

Isetting av stener

Hvis du har vært uheldig og mistet din dyrebare edelsten eller diamant, kan våre gullsmeder erstatte denne. Priser avhenger av type sten, og nærmere info vil du fra butikken du leverer servicen inn til.

isetting av stener
Dersom din sten har gått tapt kan den heldigvis erstattes med en ny

Regulering av ringstørrelse

Noen ganger kan det være slik at en ring føles for stram eller for løs. Hvis du nylig har kjøpt en ring hos Gullfunn tilbyr vi deg bytte til riktig størrelse eller å få endret størrelsen hos din nærmeste butikk.

Hvis ringen ikke er fra oss eller er eldre kan du dra innom oss og få målt hvilken størrelse du trenger, eller du kan prøve vår digitale størrelsevelger. Gullringer uten stener eller mønster kan vanligvis reduseres eller forstørres i størrelse uten komplikasjoner når endringen er liten, men ringer med stener må ofte undersøkes før de kan reguleres.

Regulering av ringstørrelse

Rhodinering av smykker i hvitt gull

Hvitt gull er laget ved å legere rent gult gull med andre hvite metaller. Det er rhodiums belegget som gir metallet den blanke gråfargen. Rhodiumsbelegget vil etter tid få slitasje, og en svak gul farge vil bli synlig. Hvis du oppdager at dine smykker i hvitt gull mister glans og skifter farge, kan det være lurt å ta det med til din nærmeste Gullfunn butikk for rhodinering.

smykker som blir rhodinert
Gullringer som får et nytt lag rhodium

Usikker på hva rhodinering er? Her kan du lese mer om rhodinering

Reparasjon av kjeder og armbånd

Normalt kan kjeder knekke i endene eller i nærheten av løkker og låser, men som regel kan disse områdene gjenoppbygges ved å lodde, hvor man smelter en kontrollert menge sølv eller gull over metallet. Når kjedet er inne hos gullsmeden, vil vi også gjennomgå hele kjedet og informere om flere lokasjoner som trenger arbeid. Om du har et kjede eller et armbånd som er for kort eller for langt, kan dette vanligvis forlenges eller kortes ned, men det kan variere fra produkt til produkt.

Gravering og fjerning av gravering

Å gravere et smykke eller klokke er en perfekt måte å gjøre en gave mer personlig på. Gravering kan utføres på de aller fleste overflater av metall, og er et evært populært valg dersom man vil gi noe av betydning.

Som medlem får du alltid 30% på gravering hos Gullfunn!

Visste du at man også kan fjerne gravering? Våre gullsmeder sliper ned et tynt lag av gjenstanden, og polerer slik at det blir blankt og helt som nytt igjen.

gravering av smykker
Et smykke blir ekstra personlig med gravering

Reparasjon og bytting av låser

Om et armbånd, klokke eller halskjede brukes ofte, vil det kunne oppstå slitasje på låsen. Vi kan enkelt reparere eller bytte ut låser på de fleste produkter. Dersom det er nødvendig vil vi også kunne sette på sikkerhetslåser, noe som kan være lurt å ha på smykker som er spesielt kostbare eller verdifulle.

Reparasjon av bunadsølv

Bunadsølv er ofte noe vi har med oss i generasjoner og det er ikke uvanlig at de har behov for reparasjon. Vil du pusse bunadsølvet ditt selv kan du lese vår guide her.

Reparasjonene vi utfører kan være alt fra deler som er løsnet, til forsterkning av låser. Om du har mistet forgyllingen eller oksideringen på ditt sølv kan dette heldigvis reverseres. Gullsmeden vil overflatebehandle bunadsølvet ditt på nytt i disse tilfellene, og det vil skinnne som nytt igjen.

Vi sender inn sølvet til kyndige gullsmeder som vil ta vare godt vare på ditt sølv så det kan vare i flere generasjoner fremover.

reparasjon av bunadsølv
Bunadsølv kan gå i arv i generasjoner, og det er naturlig med en reparasjon fra tid til annen

Reparasjon av perlesmykker

Hvis du har et ødelagt perlesmykke og det trenger reparasjon kan du komme innom oss for omtredning eller liming. Over tid kan skitt, oljer og parfyme klamre seg til perletråden og slite det ned, men en omtredning kan gjøre at perlene dine varer lenger og opprettholder sin skjønnhet.

Spesialdesign og redesign av smykker

Drømmer du om et unikt smykke? Eller vil du hjelpe til med å gi et friskt pust til din bestemors forlovelsesring? Våre gullsmeder er her for å gi deg råd når du eier gullsmykker som ikke lenger passer eller er i tråd med tiden. Ta med deg smykket til din nærmeste Gullfunn butikk, og gjerne noen bilder av hva du kunne tenke deg slik at vi kan gi våre gullsmeder et godt grunnlag før de kommer tilbake til deg med et forslag.

Reparasjon av smykker
Reparasjon av smykker

Reparasjon av klokker

Reparasjon av klokker er en nøye og detaljorientert prosess som krever dyktighet og presisjon. Den omfatter alt fra enkel batteribytte til fullstendig overhaling av mekaniske urverk. En urmaker må diagnostisere problemet, demontere uret, rengjøre og smøre delene, og til slutt sette det sammen igjen mens han eller hun sikrer at klokken fungerer nøyaktig som den skal.

Reparasjon av klokker
En klokke trenger jevnlig vedlikehold

I våre butikker kan du få utført følgende:

  • Batteribytte
  • Trykktest
  • Ny pakning
  • Skifte glass på klokken
  • Nye lenkestifter / baretter
  • Regulere lenke
  • Rens av lenke / kasse

Vil du lære mer om vedlikehold?

Lagt til i handlekurven