Gullsmykker

Slik tar du vare på dine gullsmykker

Ved riktig oppbevaring, vedlikehold og kunnskap om dine gullsmykker – kan de vare livet ut og gå i arv generasjon etter generasjon!

Gull

Det finnes flere typer gull, men de mest klassiske er gult gull, hvitt gull og roségull. Heldigvis krever gull minimalt med vedlikehold, men hvis smykkene brukes hver dag utsettes de for en del smuss som støv, svette og kremer. Dette kan være med på å gjøre smykkene mørkere enn de skal være. Vask smykkene dine i ny og ne, enten med lunket vann eller riktige produkter. Vi kan anbefale Hagerty Gold Clean som renser gullet. Avslutt med Hagerty Gold Cloth som gjenoppretter glansen.

Rens til gullsmykker

Vedlikehold av hvitt gull

Smykker i hvitt gull er belagt med rhodium og gjør overflaten skinnende hvit. Over tid vil dette belegget slites av, spesielt på ringer. Den naturlige slitasjen som oppstår, kan poleres og få et nytt lag med rhodium hos din nærmeste Gullfunn butikk. Hvor ofte dine smykker trenger et nytt lag med rhodium er avhengig av bruk og hvordan man tar vare på dem.

Ta hensyn til dine aktiviteter

Gull er myke materialer, og det er spesielt fatningen på ringen som kan utsettes for en del slitasje. Det er derfor vanlig at klørne må forsterkes fra tid til annen på smykker som brukes ofte. Ta hensyn til dine aktiviteter, og unngå å bruke smykker i situasjoner de kan utsettes for støt. Ta de helst av når du trener, bader eller gjør hus- og hagearbeid.

Generelle tips:

  • Vi anbefaler deg å ta av alle smykker om natten og ved sportslige aktiviteter. Dette er for å unngå unødig slitasje på gullet og stenen.
  • Oppbevar smykkene hver for seg, slik at de ikke gnisser mot hverandre, og for å unngå riper og skader. Ved reising anbefaler vi reiseskrin eller separate tøy/fløyelsposer.
  • Rens smykkene dine regelmessig, slik at du får fjernet støv, smuss og hudpartikler.
  • Dra innom din nærmeste Gullfunn butikk med jevne mellomrom for sjekk av lås og klør.

Lagt til i handlekurv