Reparasjon av smykker

Smykkene dine trenger kjærlig oppmerksomhet gjennom hele livet. Hos din nærmeste Gullfunn butikk kan du få reparert ødelagte smykker eller gi nytt liv til gamle skatter.

I alle våre butikker kan du levere inn dine smykker til reparasjon, også vil vårt team av dyktige gullsmeder gjøre en grundig sjekk før de foreslår de beste tilgjengelige alternativene. Vi tilbyr også prisoverslag slik at du får vite nøyaktig hva reparasjonen vil koste deg før arbeidet settes i gang.

Noen av de mest vanligste servicene vi kan tilby deg:

Vedlikehold av smykker

Regelmessige kontroller hos en gullsmed vil bidra til å sikre at smykkene dine er trygge å bruke og etter en sjekk vil vi kunne varsle deg om potensielle skader du må passe på eller fremtidige reparasjoner du bør vurdere. Dette forebyggende tiltaket forhindrer at stener faller ut, låser løsner og mye mer.

Regulering av ringstørrelse

Noen ganger kan det være slik at en ring føles for stram eller for løs. Hvis du nylig har kjøpt en ring hos Gullfunn tilbyr vi deg bytte til riktig størrelse eller å få endret størrelsen hos din nærmeste butikk.

Hvis ringen ikke er fra oss eller er eldre kan du dra innom oss og få målt hvilken størrelse du trenger. Gullringer uten stener eller mønster kan vanligvis reduseres eller forstørres i størrelse uten komplikasjoner når endringen er liten, men ringer med stener må ofte undersøkes før de kan reguleres. Her vil du få veiledning av butikken du leverer ringen inn til.

Finn din nærmeste Gullfunn butikk

En diamantring i hvitt gull som får klørne forsterket

Rhodinering av gullsmykker

Hvitt gull er laget ved å legere rent gult gull med andre hvite metaller. Det er rhodiums belegget som gir metallet den skimrende poleringen. Rhodiums belegget vil etter tid få slitasje, og en svak gul farge vil bli synlig. Hvis du oppdager at dine smykker i hvitt gull mister glans og skifter farge, kan det være lurt å ta det med til din nærmeste Gullfunn butikk for rhodinering etter hvert.

Regulering av kjeder og armbånd

Normalt vil kjeder knekke i endene, på, eller i nærheten av løkker og låser, men som regel kan disse områdene gjenoppbygges ved å smelte en kontrollert menge sølv eller gull over metallet. Når kjedet er inne hos gullsmeden, vil vi også prøve å gi deg råd om flere lokasjoner som trenger arbeid. Om du har et kjede eller et armbånd som er for kort eller for langt, kan dette vanligvis forlenges eller kortes ned, men nærmere informasjon om dette vil du få fra butikken.

Gullsmed Skagrud er en av gullsmedene Gullfunn bruker fast

Isetting av stener

Hvis du har vært uheldig og mistet din dyrebare edelsten eller at diamanten din har gått tapt eller blitt skadet, kan våre gullsmeder hente inn informasjon om stenen og tilby deg en ny sten innenfor de samme spesifikasjonene. Priser og nærmere info vil du fra butikken du leverer servicen inn til.

Reparasjon av armbånd

Smykker som vi bærer på armene vil alltid ha behov for vedlikehold og reparasjon, fordi de er i konstant bevegelse. De aller mest vanligste reparasjonene på armbånd er som regel grunnet slitasje eller fordi at armbåndet har røket. Våre gullsmeder kan for eksempel lodde, forsterke eller bytte lås og rette opp bulker.

Reparasjon av bunadsølv

Bunadsølv er ofte noe vi har med oss i generasjoner og det er ikke uvanlig at de har behov for reparasjon. Det kan være alt fra deler som er løsnet, til forsterkning av låser. Om du har mistet forgyllingen eller oksideringen på ditt sølv kan dette heldigvis reverseres. Gullsmeden vil overflatebehandle bunadsølvet ditt på nytt i disse tilfellene.

Vi sender inn sølvet til kyndige gullsmeder vil ta vare godt vare på ditt sølv så det kan vare i flere generasjoner.

Finn din nærmeste Gullfunn butikk

Reparasjon av perlesmykker

Hvis du har et ødelagt perlesmykke og det trenger reparasjon kan du komme innom oss for omtredning eller liming. Over tid kan skitt, oljer og parfyme klamre seg til perletråden og slite det ned, men en omtredning kan gjøre at perlene dine varer lenger og opprettholder sin skjønnhet.

Spesialdesign og redesign av smykker

Drømmer du om et unikt smykke? Eller vil du hjelpe til med å gi et friskt pust til din bestemors forlovelsesring? Våre gullsmeder er her for å gi deg råd når du eier gullsmykker som ikke lenger passer eller er i tråd med tiden. Ta med deg smykket til din nærmeste Gullfunn butikk, og gjerne noen bilder av hva du kunne tenke deg slik at vi kan gi våre gullsmeder et godt grunnlag før de kommer tilbake til deg med et forslag.

Kunden har levert inn et stykke gull som ønskes å bli gjort om til en ring
Etter kundens ønsker og mål blir ringen laget hos gullsmden
Det endelige resultatet -gult gull ring med satinert overflate

Vi tilbyr flere servicer enn nevnt her, og våre butikker står klare til å hjelpe deg med det du måtte lure på.
Finn din nærmeste Gullfunn butikk