Bunaddsølv

Slik fester du bunadssølv på Nordlandsbunad

Nordlandsbunaden ble lansert i 1928 og har siden blitt kåret til Norges vakreste bunad flere ganger. Her får du veiledning til hvordan bunadsølvet kan festes på Nordlandsbunaden for et penest mulig resultat.

Play: Video

Bunadsølvet til Nordlandsbunaden tar utgangspunkt i de vakre nellikblomstene som er brodert på bunaden, og man kan velge mellom hvitt og forgylt sølv eller oksidert sølv.

Sølje nordlandsbunad

Til Nordlandsbunaden er det vanlig å ha to søljer, en stor halssølje øverst og en mindre sølje nederst. Som vist i videoen under lønner det seg å feste den største søljen først. Er det vanskelig å stikke nålen gjennom skjorten, kan du ta litt vaseline på spissen. Da sklir den litt lettere gjennom stoffet, og du trenger ikke være like hardhendt. Det peneste er om man har litt avstand mellom de to søljene.

I tillegg til søljene, trenger du mansjettknapper, vestspenner sjalspenne, capespenne og veskelås. Det finnes også ringer, hårpynt og øredobber for de som ønsker, men dette er ikke nødvendig tilbehør til Nordlandsbunad.

Ønsker du deg ytterligere bunadssølv til din Nordlandsbunad er dette flotte og personlige gaver til spesielle anledninger.

Bunadssølv til Nordlandsbunad

Lagt til i handlekurven