Fire kvinner med bunadspenner i håret

5 flotte frisyrer med bunadspenner

Sølvet er pusset og bunaden ligger klar. Men hva slags hårfrisyre skal man ha til bunaden? Her er inspirasjon til 5 flotte hårfrisyrer laget med bunadspenner som man enkelt kan lage selv!

1. Halvveis oppsatt med spenne

Denne hårfrisyren er ikke bare superfin, men også overraskende lett å lage. Ved å tvinne og sette opp de fremste partene av håret fremhever man ikke bare ansiktet, men det er også praktisk da man får håret opp og vekk! Ved å bruke lekkert bunadstilbehør til hår får du en gjennomført stil når du skal bruke din bunad.

Hårspenne til bunad i hår

Denne frisyren er like flott enten du har langt eller halvlangt hår. Her starter man med å krølle håret med enten en krølltang eller rettetang (det holder med tuppene!). Deretter tvinner man de fremste partene av håret til de møtes bak, og fester begge parter sammen med en bunadshårpynt som passer til din bunad.

Kvinne i bunad

2. Bølgete hår med rotflette

Enten man har skulderkort eller langt hår funker denne frisyren svært godt til bunaden. Bølgene i håret kombinert med rotfletten og en hårspenne til bunad er dette en praktisk frisyre, samtidig som det ser både stelt og pyntet ut for den store dagen.

Bunadspenne i hår

Det er ikke alltid like lett å flette seg selv, men får man teken på det går det som regel veldig fint. Du kan også få noen til å hjelpe deg med å flette om du ikke føler deg stødig nok selv.

Kvinne blir flettet
Flette festet med bunadspenne

Start med å krølle eller bølge håret – gjerne bare nedre del. Flett høyre, så venstre side til de møtes bak på midten. Om man ikke ønsker eller får til rotflette, kan vanlig flette også funke vel så fint! Fest til slutt begge flettene bak med en hårspenne som passer din bunad. Husk å bruke hårspray for lengst mulig hold i krøllene gjennom dagen!

Flette med hårspenne i sølv
Fest flettene bak med en hårspenne i sølv som passer til din bunad!

3. Enkelt oppsett med spenner

Om man allerede har naturlig krøllete hår eller bare vil gjøre noe som tar kort tid, er dette frisyren for deg! Ved å gjøre noe så enkelt som å kun sette opp fremste del av håret fremhever man både ansiktet og øredobbene, og gjør stilen noe mer pyntet sammenlignet med å ha håret rett ned.

Tykt og krøllete hår kan til tider være en utfordring å style, men med en større hårspenne vil man kunne sette opp store deler av håret uten problemer.

Hårspenne i sølv i hår

Hårspenner i sølv

Om man for eksempel har en kortere lugg kan man sette opp dette med en ekstra spenne på hver sin side. Kombinasjonen av spenner og hårstrikk har aldri sett bedre ut!

Hårspenne for lugg

Om du synes det er vanskelig å sette opp håret, kan en spenne på siden være et supert alternativ for deg. Du kan gå for asymmetri og ha sideskill med én spenne på den ene siden, eller midskill og en spenne på hver side.

4. Hårstrikk med tradisjonelle detaljer

Hårspenne i sølv med hårstikk

Har du tynnere hår kan strikken være det beste for deg! Denne hårstrikken med bunadspynt finnes både med og uten stener, både i forgylt og oksidert sølv. Denne lille, men fine detaljen setter et tradisjonelt preg på hårstilen som vil komplementere bunaden. Også er det så enkelt!

Hårspenne i sølv med strikk

Hårstrikkene leveres med tre strikker i lys brun, mørk brun og sort – så kan du selv velge den fargen som passer håret ditt best!

Farger på hårstrikk

5. Oppsatt hår med lue eller kyse

Bruker du bunadsluen eller kysen, er det utrolig fint å komplementere den med en vakker spenne. Enten man har tykt, tynt, krøllete, rett, langt eller kort hår blir dette like fint, og er veldig enkelt å lage.

Frisyre med bunadslue

Start med å ta på deg kysen for å merke deg hvor oppsatsen skal plasseres, og fest håret i en strikk på dette punktet. Deretter kan du tvinne eller flette hestehalen, og enkelt snurre den sammen. Fest det oppsatte håret med en lekker bunadsspenne som står i stil til resten av bunadsølvet ditt. Kanskje spennen også matcher fargedetaljene på kysen?

Hårspenne i sølv som passer til bunad

Andre måter å bruke spennen på

Hårspennene for bunad har flere bruksmuligheter og du kan også bruke dem i silkesjalet eller halstørklet! Da slipper du hull i tørklet, og det er en flott måte å variere bruken av spennen din på.

Bunadspenne på halstørkle
Spenne i sølv

Enten man krøller, fletter, holder det enkelt med en lav hestehale eller setter opp deler av håret, blir det uansett en ekstra flott hårfrisyre hvis du bruker bunadstilbehør som en spenne, klype eller hårstrikk!

Lagt til i handlekurven