Brud får hjelp i brudesalong til valg av brudekjole og smykker

Stylisten tipser! Hvordan velge smykker til din brudekjole

Smykker spiller en avgjørende rolle i å fullføre antrekket på den store dagen, og det kan være vanskelig å velge. Her er noen tips og råd fra stylist Rubi Sørvik om hvilke smykker som passer til ulike type brudekjoler og stiler!

Kjolevalget setter føringen

Valg av smykker får altfor lite oppmerksomhet, ifølge stylist Rubi Sørvik. Hun har tidligere vært innholdsansvarlig for magasinet Ditt Bryllup, og har jobbet som stylist og moteredaktør i 15 år.

Stylisten styler en brud med smykker
Stylist Rubi Sørvik har stylet mange bruder gjennom årenes løp

- Kjolen opptar mye av fokuset. Og når kjolevalget er i boks, innser du at det fremdeles er mange detaljer som skal på plass. Tilbehøret gjør at du bærer kjolen, fremfor motsatt. Og det siste du ønsker på den store dagen er å føle deg kledd ut. Det ligger mye identitet i smykker, og det er identiteten vi ønsker å fremheve på bryllupsdagen i tillegg til kjolen, forteller Rubi.

Heldigvis finnes det noen retningslinjer som gjør det lettere å navigere blant alle valgene. Rubi påpeker at stilen du velger på kjolen, enten det er klassisk, bohemsk, eller minimalistisk er avgjørende for valg av smykker.

Bohemsk med lange ermer, høy hals og blonder

Klassisk for den bohemske stilen er blonder, lange ermer og høy hals – og det kan skape praktiske utfordringer. Rubi anbefaler å teste kjolen med både smykker og sko før den store dagen.

Brud med lange øredobber
Vintagesmykker, naturinspirerte elementer og fargede stener passer godt til den bohemske og romantiske bruden.
Brud med blå ring

– Se etter smykker med organiske former, ferskvannsperler, eller naturinspirerte elementer. Lange halskjeder, blomster- og naturmotiver på smykker og hårpynt er perfekte valg for å fullføre det bohemske uttrykket. I denne stilen er det også rom for fargede stener og vintageliknende smykker – enten det er something old, eller something new eller something blue, tipser Rubi.

Bohemsk brud med smykker og øredobber

Kjoler med lange ermer og høy hals er veldig stilige, og rojale i uttrykket. Da vil et par øredobber som komplimenterer stilen, og ringer være nok. Det er imidlertid viktig å unngå smykker som kan hekte seg i ermene, eller i halsen, så test smykkene med kjolen på, og sørg for at du har god bevegelighet, det samme gjelder skoene. Blonder har en lei tendens til å hekte seg i de spisse hælene, tipser stylisten.

Halterneck og 90-talls

Brudekjoler med halterneck, eller høy, rett utringning som vi husker fra 90-tallet, er et populært valg for de som ønsker en stilren look, som fremhever skuldrene. Med en lav knute, eller elegant hestehale til dette snittet, er stilen sikret. Deretter foreslår Rubi å droppe halssmykket og sette fokus på ørepynt og armbånd.

Brudesmykker på brud
Velger du en kjole med halterneck kan du fremheve ansiktet ved hjelp av statementørepynt. Dette snittet tåler også armbånd som setter ytterligere fokus på armene.
Brud med store øreringer

- Brudekjoler med halterneck gir en moderne og elegant følelse, og smykkene bør være en forlengelse av denne stilen. Til dette snittet kan du velge statementsmykker til ørene, eller style ørepynt i flere lag. Du kan også bruke bangles, eller større armbånd for å skape en lekenhet og balanse til den smale kjolen. Hoops underbygger 90-tallsuttrykket og er et godt valg på den store dagen, fastslår Rubi.

Tips! Velger du sirkler eller ovale fasonger til ørene, kan du gjenta linjene ved å velge en ring med oval fasong, det gir en myk og feminin finish.

—Rubi

Romantisk med sweetheart neckline

Når det kommer til smykker som passer til den romantiske og glamorøse bruden, er det ingenting som slår den tidløse elegansen til diamanter. Store diamanter tilfører antrekket glamour, mens små klare stener gir en mer subtil og klassisk eleganse. Begge deler passer godt til romantiske og søte kjoler.

Brud med brudesmykker
Et smalt smykke som ligger tett opp til halsen er en fin måte å fremheve brystpartiet, og samtidig komplementere linjene på kjolen.
Brud med små øreringer

Brudekjoler med «sweetheart neckline», eller «off-the-shoulder»-kjoler fortjener et smykke i halsen som følger den horisontale linjen over brystet. Runde halskjeder som ligger forholdsvis tett rundt halsen er ideelt her, da gjentar du den horisontale linjen, fremfor å tilføre vertikale linjer til antrekket, ifølge Rubi.

Tips! Har du mye vidde i skjørtet, bør du være tilbakeholden med store armbånd – da blir det for mye fokus og volum på nedre del av antrekket.

—Rubi

Smykker med historie

Helt stil slutt legger stylisten til at smykker er utrolig individuelt – og først og fremst er rollen deres å understreke personlighet.

– Bruker du masse smykker til hverdags – vil det oppleves rart å kun bruke noe smått på bryllupsdagen. Kanskje more-is-more for nettopp deg. Og pleier du ikke å bruke noe i ørene til vanlig, så vil store statementøredobber føles feil også på bryllupsdagen, sier Rubi.

Brud med brudesmykker
Brud med ring som anheng

Tips! Ønsker du å fremheve en arvet ring, kan du bruke den rundt halsen for en ekstra personlig touch, uten at gifteringen overskygges på hånden din.

—Rubi

Likte du noen av kjolene?

På Ski Brudesalong finner du alle de vakre kjolene i denne artikkelen.

Ski brudesalong du finner ikke makan
Takk til Ski Brudesalong for lån av lokale og kjoler

Kontakt

Ski Brudesalong

@skibrudesalong

Finn mer inspirasjon til bryllupet

Lagt til i handlekurven