bryllup

Hvilken brudestil har du?

Bryllupstrendene spenner i svært ulike retninger og gir mange valgmuligheter. Men hvilken vei skal man gå, og hva er egentlig din brudestil?

Det dukker støtt og stadig opp flere ulike brudestiler og trender – alt fra elegant og klassisk, til et avslappet bohemsk bryllup på stranden eller et mer bærekraftig bryllup med selvsydd brudekjole. Bryllupstrendene spenner i svært ulike retninger og gir mange valgmuligheter. Men hvilken vei skal man gå, og hva er egentlig din brudestil?

Bohemsk stil

Vi blir aldri lei av et skikkelig boho-bryllup, og denne trenden står like godt plantet på trendlisten i år også. Fargepaletten strekker seg fra brunt, beige og naturfarger, til lilla, oransje og duse pastellfarger i rosa, blått og grønt. Enten man ønsker å feire dagen på stranden eller på en låve, vil dekor som blant annet pampasgress, lyslenker og hengende tøystoff i taket samt en fargerik og noe utradisjonell blomsterbukett være flotte tilskudd til den ultimate bohemske vibben.

bohemsk brud

bohemsk brud

Den typiske bohemske langermede kjolen i blonder og blomsterkransen i håret passer perfekt med hengende øredobber i gult gull fra Pan Jewelry eller diamansettet «Jacqueline» i nydelig rosègull.

Det klassiske & tidløse

Den klassiske bryllupsstilen er elegant og minimalistisk. Denne stilen kjennetegnes ofte ved bruk av duse farger, hvite duker, pent service og stilrent blomsteroppsett. Hvis man føler for å gjøre det mer «personlig» og moderne, kan man gjerne trekke inn elementer fra den mer romantiske og bohemske stilen for en miks.

klassisk brud
klassisk brud

Kjoler med ermer har alltid vært populært, men i år har denne trenden kommet for fullt. Lange ermer med puff og ballongermer er nå tilbake, gjerne med skulderputer inspirert fra 80-tallet. Den mer klassiske brudekjolen finnes i mange varianter: alt fra den stilrene stroppløse kjolen og slipkjolen i sateng til unike Grace Kelly inspirerte kjoler.

Den tradisjonelle brudebuketten er vanligvis enkel og stilren, og består av hvite blomster og grønne blader. Denne type bukett passer ypperlig til det klassiske bryllupet med en minimalistisk kjole, men også til den mer bohemske varianten. Buketten er ofte bundet sammen og pyntet med perler, blonder eller silkebånd.

brudebukett

Kombiner den elegante kjolen med smykkesett i hvitt gull eller perler for en klassisk og stilren brudelook!

Den fargerike

I år er det gjennomtenkte fargepaletter som gjelder! Enten det er brudekjolen, blomsterbuketten, slipset eller serviettene til middagen- det skal matche og harmonere. Årets mest trendy bryllupsfarge er oransje, nærmere sagt oransjetonene «Terracotta» og «Burned orange». Fargepaletten kan brukes som en rød tråd gjennom dagen på alt fra innbydelser og borddekor, til brudepike- og forloverkjoler, blomsteroppsett, smykker og annet tilbehør. Her kan man være kreativ og ta i bruk masse flotte nyanser fra årets fargetrender.

fargerikt bryllup

Om man vil gå fullt ut på fargefronten er årets trendfarge på både brudekjolen og forloverkjolen blå. Dressen kan i år gjerne spices opp i freshe farger som beige, lysegrønn eller lyseblå om ønskelig. Disse fargene passer perfekt til vårens eller sommerens bryllup!

Fargerik brud
fargerik brudgom

Tips! Kle deg opp i smykker i matchende farger, eller la tilbehøret som sko og hårpynt stå for fargene.

Prinsessedrøm

Å se ut som en prinsesse på bryllupsdagen er en drøm for mange bruder! Ballkjole eller en annen romantisk kjole som gir deg en prinsessefølelse er et must. Kjolen bør ha en formfull og voluminøs skjørtedel, gjerne med lange slep og blonder eller andre elegante detaljer. Husk at det viktigste for å se ut som en prinsesse på bryllupsdagen er å føle deg som en! Hold hodet høyt og vis selvtillit mens du går nedover midtgangen. Dette vil virkelig få deg til å føle deg som en ekte prinsesse på din store dag.

Prinsesse brud

Hold håret klassisk og elegant. En ballerinaknot, løse krøller eller en romantisk flette gir deg den ultimate prinsesse looken. Sminken bør være naturlig og nøytral, med et hint av rosa eller fersken på kinnene og en diskret øyenskygge og leppestift.

Klassiske perlesmykker eller skinnende diamanter vil stå i stil til kjolen , men du kan også kombinere disse! En vakker tiara kan også legges til, for å gi deg en følelse av å være en del av eventyret på bryllupsdagen.

prinsessebrud
Forlovelsesring

Bærekraftig brud

Å tenke bærekraftig og ta i bruk miljøvennlige tiltak er viktig, og er en stadig voksende trend, også når det kommer til bryllup. Valgmulighetene er mange, og vi har funnet noen enkle tips og tiltak på hvordan du kan skape en bærekraftig look.

Sy brudekjolen selv! Denne trenden blir bare større og større, og resultatet blir utrolig stilig. Enten det er å følge en oppskrift på nett eller få hjelp av sin mor eller mormor, vil du ende opp med akkurat den kjolen du selv ønsker. I tillegg vil kjolen føles enda mer personlig og skille seg ut fra alt annet.

Sy brudekjole

Unngå overforbruk og kasting, og velg gjenbruk der det er mulig. Flere butikker og salonger er nå godt i gang med salg av brukte brudekjoler, like god som ny. La brudekjolen vare i generasjoner, samtidig som du sparer penger!

brudekjoler

Gjenbruk av gifteringer. Har du arvet en giftering eller har du kanskje liggende et gullsmykke som du ønsker å skape til noe nytt? Hos Gullfunn kan du smelte sammen gamle skatter du for eksempel har arvet av dine nære og designe egne unike smykker og stener. Gjør noe verdifullt om til en giftering som kan bæres med stolthet og brukes evig. Ikke bare er det bærekraftig, men gjør det hele mer personlig og bringer med seg minner og historie i lang tid.

Gifteringer i gull

Se alle smykker til bruden

Se alle smykker til bruden

Lagt til i handlekurven