Bryllupstema

Hvilket bryllupstema velger dere?

Når man skal bestemme seg for hva slags type bryllup man skal gå for, er det viktig å velge akkurat det du elsker. Likevel vet man ikke alltid helt hva man egentlig elsker eller ønsker seg. Skal man gå for det klassiske med hvite duker og stilren blomsterbukett av roser eller et avslappet bryllup i bohemsk stil på stranden? Vi har laget den ultimate oversikten over ulike brylluptemaer – Hva slags bryllup drømmer du om?

Bohemsk bryllup

Vi blir aldri lei av et skikkelig boho-bryllup! Denne type bryllup legger vekt på den romantiske og avslappede stilen, og kan feires på mange ulike måter og forskjellige steder. Fargepaletten her strekker seg fra brunt, beige og naturfarger, til lilla, oransje og duse pastellfarger i rosa, blått og grønt.

bohemsk bryllupsbukett
bohemsk bryllup

Brudebuketten anses gjerne som noe tilfeldig og naturlig, og består av en miks mellom ulike blomster i flotte farger. Enten det brukes Eucalyptus, astilbe og protea eller mer klassiske varianter som roser, nelliker og liljer vil sammensettingen uansett få frem et nydelig bohemsk uttrykk.

Den typiske bohemske kjolen har gjerne lange ermer i blonde- eller hekledetaljer – ofte i lett og luftig materiale. Håret kan styles med myke bølger eller i en løs oppsetning, og friske blomster som pynt i håret gir en skikkelig fullført bohemsk look.

Bohemsk hårsstil
Bohemsk bryllup

Enten man ønsker å feire dagen på stranden eller på en låve, vil dekor som blant annet pampasgress, lyslenker og hengende tøystoff i taket samt en fargerik og noe utradisjonell blomsterbukett være flotte tilskudd til den ultimate bohemske vibben.

Klassisk og tradisjonelt bryllup

Tradisjonelt bryllup

Den klassiske bryllupsstilen er elegant og minimalistisk. Dette temaet kjennetegnes ofte ved bruk av duse farger, hvite duker, pent service og stilrent blomsteroppsett.

Den hvite brudekjolen er ofte sentral i det klassiske bryllupet. Kjolen er som oftest enkel og stilren, og kommer i mange ulike fasonger. Enten man går for den figurnære stroppløse varianten, slipkjolen i sateng eller for en 80-talls inspirert langermet kjole med puff og ballongermer som nå er tilbake for fullt. Brudgommen stiller som regel i sort dress eller smoking.

Tradisjonelt bryllup
Tradisjonell brudebukett

Den tradisjonelle brudebuketten er vanligvis enkel og stilren, og består av hvite blomster og grønne blader. Buketten er ofte bundet sammen og pyntet med perler, blonder eller silkebånd.

Fargerikt bryllup

Fargerik bryllup

I år er det gjennomtenkte fargepaletter som gjelder! Enten det er brudekjolen, blomsterbuketten, slipset eller serviettene til middagen- det skal matche og harmonere. Årets mest trendy bryllupsfarge er oransje, nærmere sagt oransjetonene «Terracotta» og «Burned orange». Fargepaletten kan brukes som en rød tråd gjennom dagen på alt fra innbydelser og borddekor, til brudepike- og forloverkjoler, blomsteroppsett, smykker og annet tilbehør. Her kan man være kreativ og ta i bruk masse flotte nyanser fra årets fargetrender.

Om man vil gå fullt ut på fargefronten er blå årets trendfarge på brudekjolen. Dressen kan i år gjerne spices opp i freshe farger som beige, lysegrønn eller lyseblå om ønskelig. Disse fargene passer perfekt til vårens eller sommerens bryllup!

Fargerikt bryllup

Microbryllup

Mikrobryllup kjennes først og fremst fra utlandet, men har sin vekst i Norge spesielt under corona, da flere valgte å vie seg i rådhuset for å deretter ha en større fest ved en senere anledning. Denne trenden har nå blitt med videre inn i 2023 og har kommet for å bli.

Mikrobryllup er en mindre og mer intim versjon av et vanlig bryllup, hvor det er vanlig å invitere rundt 50 gjester eller færre. Derimot trengs ingenting å tas bort eller kuttes ned på- heller tvert imot. Med mikrobryllup kan man altså investere enda mer i detaljer, tilbehør, bil, bryllupssuite, mat, vin og blomster om man ønsker det. Dagen er også satt sammen som de fleste andre større bryllup, bestående av vielse, middag og kaker.

Microbryllup
Microbryllup

Om man ønsker å feire dagen med sine nærmeste og kanskje vil investere mer på det «lille ekstra» på drømmedagen, er mikrobryllup den rette vei å gå!

Urbant og moderne bryllup

Bryllupet trenger ikke alltid ta plass i en gammel låve på vestlandet eller på et digert slott i Italia. Flere velger å gå for feiring i byen, og vi digger det! Hva med å ta vielsen i en nydelig kirke midt i sentrum, for å så kjøre av sted i en stilig veteranbil?

Moderne bryllup
Moderne bryllup

Finn dine favorittplasser i byen til portrett-fotograferingen, ta solbrillene på og gjør deg klar for å ta de råeste bryllupsbildene i skikkelig «street-style».

Hold festen på en moderne restaurant i rustikk stil, eller hva med en på lekker takterrasse til sommerbryllupet? Ønsker man å dele opp dagen med vielse og fotografering i sentrum og festen lengre unna for et lokale ved havet eller grønne enger er dette også selvfølgelig fullt mulig. Her finnes det mange muligheter!

Bærekraftig bryllup

Bærekraftig bryllup
Bærekraftig bryllup

Å tenke bærekraftig og ta i bruk miljøvennlige tiltak er viktig, og er en stadig voksende trend, også når det kommer til bryllup. Ved å leie, låne, lage selv eller gå for gjenbruk kan man både spare penger og gjøre bryllupet mer personlig, samtidig som man tar hensyn til miljøet. Valgmulighetene er mange, og vi har funnet noen tips og tiltak på hvordan man kan skape et noe mer bærekraftig bryllup:

Sy brudekjolen selv! Denne trenden blir bare større og større, og resultatet blir utrolig stilig. Enten det er å følge en oppskrift på nett eller få hjelp av sin mor eller mormor, vil du ende opp med akkurat den kjolen du selv ønsker. I tillegg vil kjolen føles enda mer personlig og skille seg ut fra alt annet.

Unngå overforbruk og kasting, og velg gjenbruk der det er mulig. Flere butikker og salonger er nå godt i gang med salg av brukte brudekjoler, like god som ny. La brudekjolen vare i generasjoner, samtidig som du sparer penger!

Har du arvet en giftering eller har du kanskje liggende et gullsmykke som du ønsker å skape til noe nytt? Hos Gullfunn kan du smelte sammen gamle skatter du for eksempel har arvet av dine nære og designe egne unike smykker og stener. Gjør noe verdifullt om til en giftering som kan bæres med stolthet og brukes evig. Ikke bare er det bærekraftig, men gjør det hele mer personlig og bringer med seg minner og historie i lang tid.

Bærekraftig bryllup

Finn gamle skatter! Enten det er fra bruktbutikker eller fra besteforeldres smårotete kjeller, kan man finne populære lysestaker i messing eller Norgesglass som kan brukes til telysholdere eller vaser. Blomstene kan plukkes selv, og om de ikke finnes tilgjengelig i nærområdet på bryllupsdagen kan man også tørke dem i forkant. Mulighetene er mange!

Bærekraftig bryllup

Sesongbasert bryllup

Sesongbasert bryllup

Når man skal bestemme seg for bryllupsdato er det mye å tenke på og mange valg å ta. Vil man feire ute eller inne? På vinteren eller sommeren? Hva slags stil vil man egentlig ha?

Et typisk vårbryllup holdes i mars, april eller mai, og har som fordel at det kan være noe billigere da det er utenfor høysesongen. Spesielt april og mai blir sett på som de mest romantiske månedene, og vil være en frisk og minneverdig start for gjestene som kanskje skal i flere bryllup utover året. Bordene kan man pynte med gåsunger og greiner eller markblomster, strå, grønt og liljekonvall. Duse fargetoner som en rød tråd gjennom dagen kan gjerne brukes her, som for eksempel pastellfarger i blått, lavendel eller gult.

Fargerik brudebukett

Sommeren er høysesong for bryllup, og er perfekt for deg som ønsker et bryllup i god temperatur. Enten det er ved sjøen eller i en hage, så vil det mest sannsynlig være strålende vær og bli en nydelig og minnerik dag. Pynt med solsikker eller sjarmerende markblomster, ta i bruk farger på tilbehøret og heng opp lyslenker for en ekstra koselig følelse utover kvelden.

Bryllup om sommeren
Brud om sommeren

Det finnes mange gode grunner til å gå for et skikkelig høstbryllup. I slutten av august eller i september er været noe mildere, og de fleste har mer fri etter en travel sommer. I høstmånedene er det flotte farger utendørs, som gjerne kan matches med tilbehør og dekorasjon i samme fargepalett til festen. Alt fra blomsterbukett og forloverkjole, til bordkort, stakelys og servietter kan gjerne settes litt ekstra farge på for å skape en nydelig høstfølelse. Pynt opp med rognebær, høstløv og nyper eller strå og tørkede blomster, samt levende lys for den ultimate stemningsfulle høstvibben!

Høstbryllup
høstbukett

Om du ønsker å skape et noe mer unikt bryllup med et stemningsfylt og romantisk uttrykk, er vinterbryllup noe for deg. Kle opp både kirken og festlokalet i stearinlys for å gjøre det ekstra koselig når det laver ned snø utenfor. Det er også generelt færre som gifter seg i disse månedene, som gjør at det blir et mye bredere utvalg av både lokaler, band, catering og blomsterdekoratører, og ikke minst noe reduserte priser. Om du ønsker å holde bryllupet rundt juletider, er det også større sjans for at familie som bor lengre unna fra har bedre mulighet til å ta turen til bryllupet. Dekorer lokalet med vintergrønne elementer som kranser av furu, gran og tuja, eller med tørkede blomster, gyllent metall og lyslenker for en ekstra koselig og varm stemning.

Vinterbryllup
Vinterbryllup

Romantisk bryllup

Romantisk bryllup

Drømmer du om et bryllup på fjellet, eller kanskje på en gård? Uansett hvor, kan man bruke ulike elementer av både farger og tilbehør for å skape en romantisk stemning gjennom dagen. Å dekorere med hvite roser, stoff hengende i taket og det populære «cottagecore» servise funker til både hagebryllupet, på låven eller et nydelig drivhus, og vil være med på å skape den ultimate romantiske stemningen.

Kombiner gjerne en klassisk og elegant brudekjole med overdel i blonder og åpen rygg med en delikat brudebukett av duse lyse fargetoner som for et varmt og romantisk uttrykk.

Romantisk bukett
Romantisk bryllup

Uansett hvilken stil dere går for, er det viktig å feire dagen slik akkurat dere selv ønsker. Husk at dette er deres store dag og feiring av kjærligheten, og skal være en dag dere husker for resten av livet!

Lagt til i handlekurven