hvilken hånd skal ringen på

Hvilken hånd skal forlovelsesringen på?

For mange er det naturlig å bære forlovelsesringen på venstre hånd – hånden nærmest hjertet. Men hvilken hånd skal forlovelsesringen egentlig sitte? Og hva med gifteringen?

Det finnes faktisk ingen “regel” på hvilken hånd som er riktig og man kan derfor fritt velge hva som er mest praktisk og behagelig for en selv. Her i Norge er det dog mest vanlig at vi bærer forlovelses- og gifteringen på høyre hånd. Fra gammelt av er dette for å vise at man er gift når man håndhilser. Høyre hånd anses som “avtalehånden” og det er derfor symbolsk å bære ringen på nettopp denne.

Diamantring til forlovelse
Vakre Elizabeth diamantring er en perfekt forlovelsesring med en total caratvekt på 1,00 ct.

Er man høyrehendt er det kanskje mest praktisk å ha gifteringen på venstre hånd da den er minst i bruk. Noen har også ringen i et kjede rundt halsen dersom den ikke passer i størrelsen lenger eller ikke ønsker å å ha den på hånden i forbindelse med jobb eller andre aktiviteter.

Visste du at du kan målforandre ringer hos oss? Finn din nærmeste butikk her.

I antikkens Egypt mente de at det gikk en vene direkte fra ringfingeren til hjertet, og at hjertet var sjelens utspring. Mange velger å bære ringen på venstre ringfinger nettopp fordi det er hjertesiden!

Diamantring til forlovelse
Grace, en elegant diamantring i både gult gull og hvitt gull med glitrende diamanter

Å bruke forlovelsesringen sammen med gifteringen kan skape et vakkert utrykk. Mange tar derfor hensyn til forlovelsesringen når de kjøper giftering, og slik at man er sikker på at de sitter perfekt inntil hverandre.

Her kan du se vårt utvalg av gifteringer

Diamantring sammen med giftering
Forlovelsesringen kan passe perfekt sammen med gifteringen

Er du så heldig å ha en stor forlovelsesring kan det hende du ønsker å la denne skinne alene på ringfingeren din. Da kan det være en idé å holde gifteringen enkel og bære den på den andre hånden.

Forlovelsesring
En større forlovelsesring bør bæres alene mens gifteringen er for seg selv

Uansett om du velger høyre eller venstre hånd har det til syvende og sist ikke så mye å si – forlovet eller gift er man uansett! Skal du fri kan du dermed være trygg på at du ikke velger “feil” hånd. Ringen er kanskje et flott symbol på kjærligheten, men er det selve kjærligheten man har for hverandre som faktisk betyr noe.

Gifteringer til bryllupet

Se alle forlovelsesringer

Se alle forlovelsesringer

Lagt til i handlekurven