Ulike diamantslip

Brilliant eller prinsesseslip? Lær mer om de ulike slipene

Visste du at formen en sten er slipt på har et eget navn? Du har sikkert hørt om brillantslip, men det finnes en rekke fasonger som en edelsten kan formes til som vil endre utseendet helt!

Rund brilliantslip

Når vi tenker på en diamant, er det den runde formen som først kommer til tankene våre. Den runde brillianten er den mest tradisjonelle og populære slipen, og representerer nesten 75% av alle diamantene som selges i dag. Formen får frem det ypperste av fargespill i diamanten, og passer til alle stiler og metaller. En diamant med denne formen har totalt 58 fasetter, og er helt perfekt hvis man ønsker maksimal glans!

Dimant med rund brilliantslip

Prinsesseslip

En prinsesseslipt sten er en sten som er helt kvadratisk og får derfor et veldig elegant utrykk. Den er klassisk og tidløs, og det sies at denne slipen er den nest mest populære slipen, etter rund brilliant, og er et ettertraktet valg som forlovelsesring.

Diamantring med prinsesseslip

Ovalslip

Hvis du elsker de buede kantene og gnisten til en rund diamant, men ønsker deg noe mer unikt, er en ovalslipt sten noe for deg. Den ligner på rund brilliant, men ovale stener virker ofte større enn en rund med samme karatvekt. Den ovale fasongen gjør at fingrene ser lengre og smalere ut. Smykker med ovalslip er meget elegante og klassiske, og bruker på alle ulike stener.

Ring med ovalslip

Baguetteslip

En baguetteslipt sten er slank og rektangulær i fasongen. Stenene får et minimalistisk utrykk med sine rene linjer, samtidig som de gir en vintagefølelse når de er flere satt sammen. Vi ser ofte at stenene også fungerer godt som aksentstener til forlovelse og gifteringer.

Diamantring med baguetteslip

Smaragdslip

Navnet smaragd må ikke forveksles med den grønne smykkesten med samme navn; Smaragd. Smaragdslip er altså betegnelsen på selve fasongen. På samme måte som baguetteslip, er Smaragdslip en rektangulær form. Men forskjellen er at en Smaragdslipt sten har avkantede hjørner.

Smaragdslip gjør seg spesielt godt på edelstener med spennende farger og passer perfekt i smykker med litt størrelse!

Diamantsett med smaragdslip

Puteslip

Tro mot navnet, kombinerer en puteslipt sten et firkantet snitt med avrundede hjørner som ligner en pute. Denne slipen har vært et populært valg i mange år og er også et godt symbol på tradisjon. Formen passer godt for deg som ønsker deg noe spesielt, og en form som ikke mange andre har.

Puteslipt rosekvarts

Puteslip

  Dråpe eller pæreslip

  Dråpeslip, eller pæreslip, er en vakker og feminin slip som ses ofte i mer vintageinspirerte smykker. God symmetri fører også til at lyset blir godt reflektert, og dermed oppstår glansen som får en diamant eller andre stener til å glitre! Du kan selv velge om du vil bære spissen pekende oppover eller nedover på fingeren, og uansett valg vil formen være klassisk og gi et sterkt statement. Dette er et slip som er svært allsidig, og finnes også blant mange typer edelstener.

  Ring med dråpeslip

  Navette- eller marquiseslip

  Den forbløffende navette formen kan dateres helt tilbake til Frankrike på 1700-tallet, da Kong Ludvig XV beordret kongelige juveler til å skjære diamanter for å ligne leppene til sin elsker, Marquise de Pompadour. Den vakre stenen er ikke så ofte brukt i dagens smykker, og er derfor et perfekt valg dersom du vil ha noe helt unikt!

  Smykke med navetteslip

  Hjerteslip

  Hjerteslip er en av de mest populære, og den tradisjonen har ikke endret seg på over 600 år. På 1400-tallet ble hjerteslipte diamanter gitt av kongelige som et tegn på vennskap. Til og med Mary, dronningen av Skottland sendte en gang en hjerteformet diamantring til dronning Elizabeth. Som navnet sier , er denne diamanten i form av et hjerte og er det ultimate symbolet på kjærlighet og romantikk. Hjertets vinger skal være symmetriske, med en grasiøs kurve som gir utmerket glans.

  Oppdag vårt store utvalg smykker med diamanter og edelstener

  Se mer

  Finn mer inspirasjon

  Lagt til i handlekurven