Bryllupsbilde

Gavetips til de forskjellige bryllupsdagene!

Tradisjonelt sett markeres hver bryllupsdag med ulike materialer som symboliserer lengden på ekteskapet. Jo lengre man har vært gift, jo mer verdifull er materialet som markerer dagen. Hvilken bryllupsdag skal du feire?

Ekteskapet skal feires og minnes

En bryllupsdag er årsdagen for ekteskapsinngåelsen mellom to personer. Det er vanlig å feire bryllupsdagen hvert år som et symbol på å feire og minnes ekteskapet og forholdet mellom ektefellene. Det finnes ulike bryllupsdager som er vanlig å markere, for eksempel det første året som kalles “papirbryllup”, det femtiende året som kalles “gullbryllup”.

Her finner du navnene på de forskjellige bryllupsdagene:

1 år Papirbryllup

2 år Bomullsbryllup

3 år Lærbryllup

4 år Blomsterbryllup

5 år Trebryllup

6 år Sukkerbryllup

7 år Ullbryllup

8 år Bronsebryllup

9 år Keramikkbryllup

10 år Tinnbryllup

11 år Stålbryllup

12 år Silkebryllup

13 år Blondebryllup

14 år Elfenbensbryllup

15 år Krystallbryllup

20 år Porselensbryllup

25 år Sølvbryllup

30 år Perlebryllup

35 år Korallbryllup

40 år Rubinbryllup

45 år Safirbryllup

50 år Gullbryllup

55 år Smaragdbryllup

60 år Diamantbryllup

65 år Krondiamant

70 år Jernbryllup

Disse bryllupsdagene kan variere fra kultur til kultur, og noen par kan velge å feire andre årsdager som er viktige for dem. Uansett hvilken bryllupsdag det er, kan det være en spesiell anledning for par å reflektere over sin kjærlighet og samhold gjennom årene. Bryllupsdagene markeres vanligvis ved å gi hverandre gaver som symboliserer kjærlighet og forpliktelse.

Brudepar på bryllupsdagen

Gavetips til de forskjellige bryllupsdagene

Trenger du inspirasjon til hva du kan gi i gave som passer den gitte bryllupsdagen? Her er våre utvalgte gavetips til hver av bryllupsdagene.

Gavetips til Papirbryllup

Papirbryllup markerer det første året av ekteskapet og symboliserer styrken som finnes i forbindelsen mellom to mennesker, akkurat som de mange lagene av et papir sammen kan skape en solid enhet. Gaver av papir anses som tradisjonelle for denne anledningen, og det er mange kreative og meningsfulle måter å feire denne milepælen på.

 1. Personlig kunstverk: En skreddersydd illustrasjon, et kunsttrykk eller et dikt som representerer deres kjærlighet, kan være en vakker og varig påminnelse om deres første år sammen.
 2. Billetter til en opplevelse: Dette kan være konserter, teaterforestillinger, filmvisninger, eller til og med en reise. Billettene representerer ikke bare en papirgave, men også muligheten til å skape varige minner sammen.
 3. Fotobok: Samle bilder fra det første året sammen i en vakker fotobok. Dette er en flott måte å mimre om de spesielle øyeblikkene dere har delt.
 4. Personlig dagbok: En bok der dere kan skrive ned drømmer, mål, og tanker om deres felles fremtid. Velg en med vakker innbinding for en ekstra spesiell touch.
 5. Kart over en spesiell plass: Et trykt kart over stedet hvor dere møttes, giftet dere, eller hadde deres bryllupsreise kan være en unik og personlig gave.
 6. Håndskrevne kjærlighetsbrev: Det er noe veldig personlig og romantisk med et brev skrevet for hånd. Du kan gjøre det ekstra spesielt ved å skrive ned løfter for det neste året eller minner fra det første året sammen.
 7. Bok: Hvis din partner elsker å lese, kan en førsteutgave eller en signert kopi av deres favorittbok være en utmerket gave. Dette viser tanke og innsats ved å finne noe som virkelig resonnerer med deres interesser.

Gavetips til bomullsbryllup

Bomullsbryllup feirer to års ekteskap og symboliserer fleksibiliteten og styrken i forholdet, med bomull som representerer hvordan partnernes liv har blitt vevd tettere sammen. Gaver relatert til bomull er tradisjonelle for denne anledningen, og det finnes mange kreative og personlige måter å feire denne milepælen på. Her er noen gavetips for bomullsbryllup:

 1. Personlig bomullstekstil: Dette kan være alt fra putetrekk til sengetøy, håndklær eller til og med klær, som en skjorte eller kjole, med broderi som feks datoen for bryllupet eller parets initialer.
 2. Bomullsblomster: En bukett med bomullsblomster kan være en vakker, varig påminnelse om bomullsbryllupet. Disse unike blomstene legger til en rustikk sjarm til hjemmet.
 3. Matchende morgenkåper i bomull: Skjem bort hverandre med luksuriøse morgenkåper i bomull. Dette er ikke bare en behagelig gave, men også en invitasjon til å slappe av sammen.
 4. Bomullskanvas med bryllupsløfter: Få deres bryllupsløfter, eller et kjærlighetssitat som betyr mye for dere begge, trykket eller håndmalt på et bomullskanvas.

Gavetips til lærbryllup

Lærbryllup markerer tre års ekteskap og symboliserer at forholdet har blitt sterkere, mer fleksibelt og motstandsdyktig, mye som kvaliteten på lær. Lær er et varig materiale som representerer beskyttelse og sikkerhet, som ekteskapet gir for hverandre. Her er noen gavetips som passer perfekt for en lærbryllupsdag:

 1. Personlig lærveske: En håndlaget lærveske, ryggsekk, eller laptopveske med personens navn eller initialer gravert, kan være en både praktisk og stilfull gave.
 2. Lærbundet journal eller notatbok: For den som elsker å skrive, tegne eller skrive, vil en notatbok med et lærbundet omslag være en vakker gave.
 3. Lærbelte med gravering: Et høykvalitets lærbelte med en spesialgravert spenne kan tilføre et personlig preg til den klassiske garderoben.
 4. Lærdeksel for teknologiske enheter: Et lærdeksel eller etui for en smartphone, nettbrett, eller e-bokleser er både elegant og funksjonelt.
 5. Lærarmbånd: Et lærarmbånd kan være en fin, personlig gave.

Gavetips til blomsterbryllup

Blomsterbryllup feirer fire års ekteskap og symboliserer forholdets blomstring og videre vekst, akkurat som en velstelt hage. Denne anledningen gir en perfekt mulighet til å feire med gaver som reflekterer skjønnheten og fornyelsen som blomster representerer. Her er noen gavetips til blomsterbryllupet:

 1. Hageutstyr: For paret som elsker hagearbeid, kan nytt hageutstyr eller dekorative plantebeholdere være den perfekte gaven. Dette oppmuntrer til å tilbringe tid sammen i hagen og se deres kjærlighet vokse.
 2. Plante en blomstrende busk eller et tre: Plant noe sammen i hagen som vil vokse og blomstre sammen med forholdet deres. Et blomstrende tre eller busk kan være en vakker påminnelse om deres bryllupsdag.
 3. Blomsteropplevelse: En tur til en botanisk hage, blomsterutstilling, eller en workshop for å lære mer om blomsterdekorasjon eller hagearbeid.
 4. Parfyme med blomsterduft: Velg en parfyme eller cologne med undertoner av han eller hennes favorittblomster. Dette er en svært personlig gave som vil minne dem om denne spesielle anledningen hver gang de bruker den.
 5. Personlig Blomsterbok: En bok som detaljerer betydningen av forskjellige
 6. Personlig Smykke med Blomstermotiv: Et smykke, som en halskjede, armbånd, eller øredobber med blomstermotiv.

Gavetips til trebryllup

Trebryllup markerer fem års ekteskap og symboliserer et solid og stabilt forhold, mye som treets styrke og evne til å vokse. Det er en flott anledning til å feire forholdets røtter og den kontinuerlige veksten i kjærligheten dere deler. Her er noen gavetips som passer perfekt til en trebryllupsdag:

 1. Personlig treskjæring: En skjæring i tre med parets navn, bryllupsdato, eller et meningsfylt sitat kan være en vakker og varig påminnelse om deres kjærlighet.
 2. Trebrett eller skjærefjøl: En praktisk gave som kan graveres med personlige detaljer. Perfekt for par som elsker å tilbringe tid sammen på kjøkkenet.
 3. Plant et tre sammen: Dette er en symbolsk og miljøvennlig gave. Å plante et tre representerer vekst og fremtiden dere skal bygge sammen. Velg en tresort som betyr noe spesielt for dere eller som trives i deres lokale klima.
 4. Telysholdere eller Lysestaker i Tre: Skap en varm og koselig atmosfære i hjemmet med trebaserte lysholdere eller lysestaker. Disse kan også graveres for en personlig touch.
 5. Trebokser for oppbevaring: En fin treboks for oppbevaring av små gjenstander eller smykker. Dette kan være spesielt meningsfylt hvis det graveres med en personlig melding eller design.

Gavetips til sukkerbryllup

Sukkerbryllup feirer seks års ekteskap og symboliserer sødmen i forholdet. Dette jubileet gir en unik mulighet til å feire kjærligheten som fortsatt er like søt som sukker. Her er noen gavetips som passer perfekt for en sukkerbryllupsdag:

 1. Hjemmelaget bakekveld: Planlegg en koselig kveld hvor dere baker sammen. Dette kan være alt fra å lage en spesiell kake til å prøve ut nye oppskrifter på søte delikatesser. For en ekstra touch, skaff fine bakeutstyr eller personlige forkleer som en del av gaven.
 2. Personlig godteriboks: Fyll en vakker boks med favorittgodteriet eller -sjokoladen til din partner. Du kan også inkludere noen eksotiske eller håndlagde godterier for å gjøre det ekstra spesielt.
 3. Kokebok for søtsaker: En kokebok fylt med oppskrifter på kaker, desserter, og andre søtsaker kan være en flott gave, spesielt hvis dere begge nyter å lage mat sammen.
 4. Romantisk middag med søt avslutning: Overrask din partner med en romantisk middag, enten hjemme med hjemmelagde retter eller på en fin restaurant. Sørg for å inkludere en ekstraordinær dessert for å feire dagen.

Gavetips til ullbryllup

Ullbryllup markerer syv års ekteskap og symboliserer varme, komfort og sikkerhet som har blitt vevd inn i forholdet gjennom årene. Ull er et sterkt, varig materiale som representerer det solide fundamentet og den koselige intimiteten dere har bygget sammen. Her er noen gavetips som passer perfekt til en ullbryllupsdag:

 1. Ullpledd: Et mykt, høykvalitets ullpledd er perfekt for koselige kvelder sammen. Velg et i favorittfargen eller -mønsteret til din partner.
 2. Matchende ullgensere: Invester i matchende ullgensere for dere begge. Dette er ikke bare en varm og praktisk gave, men også en måte å være "matchy-matchy" på en søt måte.
 3. Ulltøfler: Gi et par med komfortable ulltøfler for hjemmebruk. Dette er en hyggelig måte å holde føttene varme og koselige på, spesielt i de kaldere månedene.
 4. Ullskjerf eller -sjal: Et vakkert ullskjerf eller sjal i høy kvalitet som din partner kan bære er en flott gave som kombinerer funksjonalitet med mote..
 5. Håndstrikkede elementer: Hvis du kan strikke, er håndstrikkede gaver som luer, votter, skjerf, eller til og med en genser, utrolig personlige og spesielle.
 6. Ullundertøy: Høykvalitets ullundertøy er ikke bare praktisk for kalde dager, men også en intim gave som viser omsorg for partnerens komfort.

Gavetips til bronsebryllup

Bronsebryllup markerer åtte års ekteskap og symboliserer styrken og holdbarheten i forholdet, mye som det robuste metallet bronse. Her er noen gavetips for bronsebryllupet:

 1. Bronse Hagepynt: For par som nyter hagearbeid eller å tilbringe tid utendørs, kan bronse hagepynt som et espalier, en vindklokke eller en skulptur være en passende gave. Den vil eldes vakkert over tid, akkurat som deres forhold.
 2. Bronsekjeler: Høykvalitets kjeler i bronse kan være en utmerket gave til matlagningsentusiasten. Det er ikke bare praktisk, men også en vakker tilføyelse til kjøkkenet.
 3. Opplevelsesgaver: Selv om ikke relatert direkte til bronse, kan en opplevelsesgave som en varmluftsballongtur eller en helgetur være en fantastisk måte å feire deres åtte år sammen. Pakk inn billettene eller reiseplanen i en bronsefarget boks eller konvolutt for å binde det til bronsebryllupstemaet.

Gavetips til keramikkbryllup

Keramikkbryllup feirer ni år sammen, og symboliserer skjønnheten og holdbarheten i ekteskapet, samt parrets evne til å forme og tilpasse seg livets utfordringer sammen. Keramikk, med sin jordnære skjønnhet og varighet, er et perfekt symbol på denne anledningen. Her er noen gavetips som passer for en keramikkbryllupsdag:

 1. Keramikkurs: En gave som gir muligheten til å skape noe sammen. Et keramikkurs kan være en morsom og minneverdig opplevelse for paret, hvor de kan lære nye ferdigheter og samtidig skape varige minner.
 2. Keramikk Kunstverk: En vakker keramikkskulptur eller et kunstverk fra en anerkjent kunstner kan være en meningsfull gave som pryder hjemmet deres.
 3. Keramikk te- eller kaffesett: Et vakkert sett med keramikk te- eller kaffekopper, eventuelt med en matchende tekjele eller kaffetrakter. Perfekt for å nyte stille morgener sammen.
 4. Keramikk blomsterpotter: For plantelskere, kan håndlagde keramikkpotter være en vakker gave som gir nytt liv til deres innendørs eller utendørs hage.
 5. Spa-sett med keramikkdetaljer: Et luksuriøst spa-sett med essensielle oljer, såper, og lotions, presentert i vakre keramikkflasker eller -skåler for et snev av eleganse på baderommet.

Gavetips til tinnbryllup

Tinnbryllup markerer ti år sammen, et betydningsfullt jubileum som symboliserer fleksibiliteten og holdbarheten i ekteskapet. Tinn, som er et mykt, men likevel holdbart metall, reflekterer hvordan et forhold kan være formbart og tilpasningsdyktig, samtidig som det står stødig gjennom tidens prøver. Her er noen gavetips som passer perfekt til en tinnbryllupsdag:

 1. Tinnramme: En vakker tinnramme for å vise frem et favorittbilde fra bryllupet eller et annet kjært minne fra de siste ti årene.
 2. Tinnbokser for oppbevaring: Dekorative tinnbokser kan brukes til å lagre små minner, som billetter fra reiser, bilder eller andre små gjenstander som har betydning for forholdet deres.
 3. Tinnlysestaker: Et par elegante tinnlysestaker kan tilføre en romantisk atmosfære til middagsbordet eller stuen.
 4. Opplevelsesgaver: Selv om det ikke er laget av tinn, kan en opplevelsesgave som en helgetur, en middag på en fin restaurant, eller en dag på spa være en fantastisk måte å feire tiårsdagen. For å knytte gaven til temaet, kan du presentere den i en liten tinnboks eller med en tinnpynt.

Gavetips til stålbryllup

Stålbryllup feirer elleve års ekteskap og symboliserer styrken og holdbarheten i forholdet, mye som det robuste og pålitelige metallet stål. Dette jubileet er en anledning til å reflektere over forholdets soliditet og motstandsdyktighet gjennom årene. Her er noen gavetips som passer perfekt til en stålbryllupsdag:

 1. Personlige stålsmykker: Armbånd, halskjeder eller ringer i rustfritt stål kan graveres med bryllupsdatoen eller parets initialer, og tilbyr en elegant og varig påminnelse om deres kjærlighet.
 1. Stål Klokke: En høykvalitets armbåndsur i rustfritt stål er ikke bare en praktisk gave, men også en stilfull aksessoar som kan bæres hver dag.
 2. Gravert stål termokopp eller vannflaske: En termokopp eller vannflaske i rustfritt stål med en personlig gravering er perfekt for den som er stadig på farten.
 3. Stål kjøkkenutstyr: Kvalitets kjøkkenutstyr som knivsett, gryter eller stekepanner i rustfritt stål vil være en verdsatt gave for matlagningsentusiasten.

Lagt til i handlekurven