Brudekjole

Årets brudekjoletrender

Stylist Rubi Sørvik forteller deg hvordan du sikrer wow-effekten på den store dagen med årets mest aktuelle brudekjoletrender!

Tidene forandrer seg og fra år til år ser vi nye stiler som trender innenfor brudekjoler - og noen som går igjen. Stylist Rubi Sørvik har tidligere vært innholdsansvarlig for magasinet Ditt Bryllup, og har jobbet som stylist og moteredaktør i 15 år, og her viser hun deg de sterkeste trendene for årets bruder.

Stylist velger ut brudekjoler i salong
Stylist Rubi Sørvik plukker ut årets brudekjoletrender hos Ski Brudesalong

Motebruden

Med trendy puffermer, korsett og sløyfedetaljer er dette den ulitmate kjolen for motebruden!

Brudekjole med korsett

Korsettet gjør en ny entre i årets brudemote, denne gangen i en litt mer moderne form enn slik vi så på «Say Yes to the Dress» på 2000-tallet.

Opprinnelig ble korsettet utviklet for å forme og støtte kvinners silhuetter, med stramme konstruksjoner på 1500-tallet, til mer behagelige og moderne versjoner i dag.

Brud i brudekjole
Brudekjole med sløyfedetaljer
Sløyfen har virkelig gjort sitt inntog i trendbildet og passer perfekt på brudekjolen!

Kombinert med sløyfedetaljer skaper dette det ultimate feminine utrykket, samtidig som det er fresht og aktuelt. Avtagbare ermer er også veldig populært da det er en rimelig og praktisk måte å endre kjolen fra vielse til fest.

Minimalistisk eleganse

Den minimalistiske trenden med hint til 90-tallet vi ellers har sett i motebildet de seneste årene, omfavner også årets brudekjoletrender.

Stilen fremhever det å verdsette enkelhet over overflod, og personlig stil over overdådighet. Og det samme gjelder smykkevalget!

Brudekjole i minimalistisk stil
Tynne spaghettistropper er en tydelig trend blant årets brudekjoler
Brudekjole med minimalistisk stil

Den minimalistiske bruden leter etter en kjole med strømlinjeformet silhuett, tynne stropper og rene linjer.. Det handler ikke lenger om å være den mest glitrende bruden, men heller den mest autentiske og sofistikerte versjonen av seg selv.

- Less is more

Vi forbinder som regel minimalisme med en slank silhuett og rett snitt, hvor stoffet er avgjørende. Populære materialvalg er silke, sateng, eller crepe, på grunn av det glatte, glansfulle og enkle utseendet.

Innenfor denne trenden finner du også den herreinspirerte, blanke og hvite dressen som har meldt sin ankomst innenfor brudetrender, og drakter med kort skjørt a la Carrie Bradshaw er igjen å finne i motebildet.

Bohemske vibber

Den bohemske blondekjolen er en tidløs favoritt blant bruder som ønsker en følelse av letthet og romantikk på bryllupsdagen, og den er like aktuell i år som før.

Brudekjole med avtagbare ermer og bohemsk stil
Her har Rubi valgt en bohemsk kjole med voluminøse avtagbare ermer som trender i år.
Blonder på brudekjole

Typisk for den bohemske stilen er myke og komfortable snitt, som gir bruden en følelse av bevegelse og komfort. A-fasong og empire-liv med skjørt av chiffon, eller blonder, er populære valg blant bohemske bruder. Her er det også mulig å velge blant kjoler i et bredere fargespekter innenfor hvitt – i denne kategorien finner du kjoler i sarte, hvite nyanser som lener seg mot kremfarger og rosatoner.

Romantisk prinsessebrud

For bruden som har drømt om et eventyrlig prinsessebryllup siden barndommen, er den glamorøse kjolen det ultimate valget. Disse tidløse kjolene oser eleganse og søt romantikk – og du sikrer at bryllupsfotoet gjør seg like godt på stueveggen om 20 år som nå.

Mange av disse kjolene har en søt hjerteformet utringning som fremhever brudens femininitet.

Brud i klassisk brudestil
En glamorøs kjole med slep og søt hjerteformet utringning i tradisjonell prinsessebrud-stil.
Brud i klassisk stil

Når det gjelder skjørtet, kan de glamorøse brudene velge mellom flere ulike varianter. Noen foretrekker en prinsessekjoles ikoniske silhuett med voluminøst ballkjørt, som skaper en dramatisk effekt, mens andre velger et mykere og mer flytende skjørt med slep, som gir et mer romantisk og elegant preg.

Skulpturelle silhuetter

I 2024 er moderne brudekjoler med skulpturelle silhuetter en fremtredende trend blant bruder som ønsker en dristig og unik stil. Disse kjolene skiller seg ut med asymmetriske snitt, uvanlige former og store applikasjoner eller dekorasjoner.

Brud i modernestil
En kjole med volum og dramatikk! Et perfekt valg for den modige bruden.
Brud i brudekjole med trendy detaljer

Silhuetten kan være dramatisk, og til og med futuristisk, med dristige linjer og voluminøse detaljer, eller den kan være mer subtil med utgangspunkt i minimalismen, med et spennende innslag på for eksempel på skulderen.

Likte du noen av kjolene?

På Ski Brudesalong finner du alle de vakre kjolene i denne artikkelen.

Ski brudesalong du finner ikke makan
Takk til Ski Brudesalong for lån av lokale og kjoler

Kontakt

Ski Brudesalong

@skibrudesalong

Finn mer inspirasjon til bryllupet

Lagt til i handlekurven