GIA sertifisering

Et diamantsertifikat forteller deg hvor unik stenen er. Hver enkelt diamant har sin egen karakteristika, som et fingeravtrykk og fastsetter diamantens verdi. En diamant vurderes ut fra slip, farge, vekt og klarhet. Et GIA sertifikat inneholder informasjon om diamantens kvalitet, noe som er grunnleggende for et trygt diamantkjøp.

GIA, Gemological Institute of America, er et av verdens mest anerkjente diamantlaboratorium og gemmologiske senter. De går for å være de beste og har en strengere gradering av diamantene.

GIA sertifikat er derfor den beste forsikringen om at kvaliteten på diamanten er det leverandøren påstår.

Et GIA sertifikat har et sertifikatnummer inngravert i rondisten på diamanten for å ikke påvirke stenens glans.

GIA sertifisering

Sertifikatnummeret som er inngravet i rondisten er det samme som stå på GIA sertifikatet som verifiserer diamantens kvalitet og verdi.

Sertifikatnummeret er inngravert med laser og umulig å se med det blotte øye, men kan ses med mer 20x forstørrelse. Derfor er det viktig at sten og sertifikat ikke skiller lag.

GIA sertifikatene er også elektronisk tilgjengelige på deres nettsider hvor man lett kan sjekke om sertifikatet stemmer overens med det som er tilgjengelig i GIA sine databaser.

gia sertifisering