Hvilken hånd skal forlovelsesringen på?

Yes, han har endelig “put a ring on it”, men på hvilken hånd skal forlovelsesringen egentlig sitte? Og hva med gifteringen? Lurer du på dette er du ikke alene! 

For mange er det naturlig å bære forlovelsesringen på venstre hånd – hånden nærmest hjertet. Men er det egentlig vanlig?   
  
Internasjonalt er det ingen “regel” på hvilken hånd forlovelsesringen skal sitte. Det er mest vanlig at vi i Norge bærer forlovelses- og gifteringen på høyre hånd. I USA derimot, er det ofte venstre.

Sonja diamantring i hvitt gull med diamanter 0,25 ct.

Noen har også ringen i et kjede rundt halsen. Dette kan være et tips hvis ringen blir for liten eller for stor etter mange, mange år. Eller hvis man er redd for at ringen skal skli av med votten på vinterstid! 

 
Er man høyrehendt er det kanskje mest praktisk å ha gifteringen på venstre hånd da den er minst i bruk. At det er hånden nærmest hjertet er en god og fin tanke.   

Er du heldig og har en giftering og forlovelsesring som er ekstra fine sammen er det fint å bære de på samme hånd.  
  
Uansett om du velger høyre hånd eller venstre fot har det ikke så mye å si. Forlovet er man uansett. Og selv om ringen kanskje er et flott symbol på kjærligheten, er det til syvende og sist kjærligheten man har for hverandre som betyr noe.