Vedlikehold av edelstener

Michelle ring fra The Diamond Icons – med en vakker blå-lilla tanzanitt i senter som er 0,90 ct.

Ulike typer edelstener har unike egenskaper som bestemmer den beste rengjøringsmetoden. Mange kan rengjøres i henhold til de grunnleggende instruksjonene beskrevet nedenfor, imens noen har andre spesielle hensyn. Hagerty Jewel Clean renser og gjenoppretter glansen til safirer og rubiner. For å rengjøre edelstenene dine, dypper du smykkene i rengjøringsløsningen og skrubber de forsiktig med en myk børste. Etterpå går du over med en myk mikrofiberklut for å tørke og fjerne smuss fra edelstenssmykkene dine.

Ta hensyn

På ulike typer edelstener bær du unngå plutselige temperaturendringer, høye temperaturer og kjemikalier. Det varme vannet kan blant annet absorbere stenen og etterlater den matt. Stenen vil mangle sin opprinnelige glans. Vær spesielt varsom med disse edelstenene:

Akvamrine – Unngå høye temperaturer.
Blå topas – Unngå damprengjøring, ultralydrengjøring og plutselige temperaturendringer.
Hvit topas – Unngå damprengjøring, ultralydrengjøring og plutselige temperaturendringer.
Citrine -Unngå plutselige temperaturendringer, høye temperaturer og kjemikalier.
Smaragd – Unngå damprengjøring, ultralydrengjøring, plutselige temperaturendringer og eksponering for kjemikalier som kosmetikk, parfyme og hårspray.
Opal – Unngå damprengjøring, ultralydrengjøring, plutselige temperaturendringer og eksponering for kjemikalier som kosmetikk, parfyme og hårspray.
Tanzanitt – Unngå damprengjøring, ultralydrengjøring og plutselige temperaturendringer.

Kremer og parfyme kan også legge seg som et belegg på stenene. Ta derfor hensyn og la det trekke inn i huden før du tar på deg smykkene. Slik bevarer du edelstenes vakre glød lengst mulig.

Generelle tips:

  • Vi anbefaler deg å ta av alle smykker om natten og ved sportslige aktiviteter. Dette er for å unngå unødig slitasje på gullet og stenen.
  • Oppbevar smykkene hver for seg, slik at de ikke gnisser mot hverandre, og for å unngå riper og skader. Ved reising anbefaler vi reiseskrin, eller separate tøy/fløyelsposer.
  • Rens smykkene dine regelmessig, slik at du får fjernet støv, smuss og hudpartikler.
  • Dra innom din nærmeste Gullfunn butikk med jevne mellomrom for sjekk av lås og klør.