Vedlikehold av bunadsølv

Renhold av bunadsølv

Du kan pusse ditt bunadsølv selv, men man må være forsiktig! Bunadsølv som er oksidert kan miste oksideringen, og forgylte deler kan miste sin farge. Det er derfor viktig at man bruker riktige produkter, og følger disse forhåndsreglene nedenfor når bunadsølvet skal pusses.

Hagerty Silver Care kan brukes til oksidert, hvitt og forgylt bunadsølv.

Oksidert bunadsølv

Er bunadsølvet ditt oksidert anbefaler vi Hagerty sølvrens for å sikre rent bunadsølv uten å miste oksideringen. Bruk medfølgende svamp og skyll godt med vann. Tørk deretter grundig. Et tips er å bruke en hårføner! Gni gjerne over med Hagerty pusseklut for sølv for en siste finish. 

Hvitt bunadsølv

På hvitt bunadsølv kan man bruke Hagerty sølvrens eller Hagerty pussemiddel for sølv for å gjenopprette sølvets renhet og glans. Skyll godt med vann og tørk deretter grundig. Et tips er å bruke en hårføner! Gni gjerne over med Pan Jewelry pusseklut for sølv for en siste finish. 

Til både hvitt og oksidert bunadsølv kan vi anbefale Hagerty Silver Gloves som er hansker til rengjøring og pussing av sølv og sølvplett. Bruksanvisning: Ta på hanskene og gni / tørk forsiktig. Hanskene gir tilbake glansen til sølvet og hendene dine holder seg tørre og rene.

Forgylt bunadsølv

Bunadsølv som er forgylt må derimot ikke pusses med pusseklut, da forgyllingen kan forsvinne. 
For å sikre en trygg rengjøring av ditt bunadsølv med forgylling, bruker du Hagerty sølvrens , skyll godt med vann og tørk grundig – et tips er å bruke en hårføner! 

Vedlikehold og reparasjon av bunadsølv

Ditt bunadsølv bør med jevne mellomrom leveres inn til en gullsmed for full oppussing og ettersyn. Besøk en av våre Gullfunn butikker for en trygg behandling av ditt bunadsølv. Vi har dyktige gullsmeder som vil ta vare godt vare på ditt sølv så det kan vare i flere generasjoner.

Når du pakker ned bunadsølvet ditt for sesongen, anbefaler vi deg å oppbevare sølvet i et mørkt, tørt og luftetett miljø. I våre butikker får du kjøpt egne skrin egnet til bunadsølv. Poser med ziplock er supert for å unngå uønsket oksidering, og vi anbefaler at bunadsølvet pakkes inn i dette før det legges i skrinet. Unngå gummistrikk i nærheten av bunadsølvet, da gummi inneholder svovel som gjør at sølvet oksiderer raskere.