Vedlikehold av bunadsølv

Slik renser du ditt bunadsølv

Bunadsølv er for mange noe av det kjæreste man eier, og ofte har man deler som har gått i arv i generasjoner. Ved å vedlikeholde bunadsølvet ditt regelmessig vil du opprettholde sølvets glans og klarhet, og du vil raskt oppdage om det er noen løse deler som trenger ytterlig reparasjon på verksted.

Hagerty Silver Care kan brukes til oksidert, hvitt og forgylt bunadsølv.

Uavhengig av type bunadsølv anbefaler vi Hagerty sølvrens for en skånsom men effektiv rengjøring. Bruk medfølgende svamp og påfør rikelig med produktet til det skummer. Skyll deretter grundig i lunkent vann. Når alt rensemiddel er helt borte kan du tørke forsiktig med en ren klut. Et tips er å bruke en hårføner! Da kommer du ordentlig til i og det blir helt tørt i kriker og kroker. For en siste finist kan du gni forsiktig over med Hagerty pusseklut for sølv.

Vedlikehold og reparasjon av bunadsølv

Ditt bunadsølv bør med jevne mellomrom leveres inn til en gullsmed for full oppussing og ettersyn. Besøk en av våre Gullfunn butikker for en trygg behandling av ditt bunadsølv. Vi har dyktige gullsmeder som vil ta vare godt vare på ditt sølv så det kan vare i flere generasjoner.

Når du pakker ned bunadsølvet ditt for sesongen, anbefaler vi deg å oppbevare sølvet i et mørkt, tørt og luftetett miljø. I våre butikker får du kjøpt egne skrin egnet til bunadsølv. Poser med ziplock er supert for å unngå uønsket oksidering, og vi anbefaler at bunadsølvet pakkes inn i dette før det legges i skrinet. Unngå gummistrikk i nærheten av bunadsølvet, da gummi inneholder svovel som gjør at sølvet oksiderer raskere.