Tips til venninnegaver

Mange venninner har som tradisjon å kjøpe julegaver til hverandre, og det er flott! Men hva om flere går sammen og kjøper noe som er av høyere kvalitet, istedet for at alle skal kjøpe masse smågaver? Miljøbevisste Hanna og Nora på 17 år slår et slag for mindre forbruk og setter fokus på gode materialer som varer.

Hanna og Nora <3

Færre, men bedre gaver

– Vi er opptatte av at tingene vi kjøper skal vare, slår Nora fast. Nå er vi i en tid hvor det står ganske dårlig til med planeten vår, og det har vi alle både ansvar og makten til å påvirke i positiv retning.

– At alle i venninnegjengen kjøper noe billig som blir ødelagt etter kort tid har vi sluttet med for lenge siden, sier Hanna. Vi har har vi begynt å gi hverandre færre gaver, og når vi først gir noe så går vi flere sammen og spleiser slik at det vi kjøper er av god kvalitet.

For jentene er miljøbevisste og mener det er viktig at det de kjøper er holdbart og dermed bidrar til mindre forbruk.

– Jeg synes smykker er en fin gave for det er noe man kan ha med seg videre i mange år fremover, fremfor et skjerf eller en veske som kun er trendy akkurat nå, forteller Nora. Men når man kjøper smykker på motebutikker blir de fort grønne og stygge, så man bør kjøpe gode materialer som for eksempel sølv eller stål.

Hjertesmykke i sølv. Medlemspris 299,- (ikke medlem 499,-)

Vi har latt jentene ta en titt på årets julekolleksjon og bedt de plukke ut sine favoritter, og de er enige i at med så mye fint blir det ikke vanskelig å legge ønskelisten for i år.

– Oi, for noen flotte smykker! Utbryter Hanna.

Nora er enig og synes og tar straks en ring på seg.

– Denne passer skikkelig fint sammen ringen jeg fikk til min konfirmasjon, sier Nora mens hun ser drømmende ned på diamantringen sin.

2-i-1 ringer i sølv med zirkonia. Nå 499,- (Før 699,-)

En komplett gave

Jentene koser seg når de kikker på de mange flotte smykkene, men Hanna retter raskt blikket mot smykkesettene som kommer i pene etuier.

– Et smykkesett er en super gave, mener Hanna. Her får man mye for pengene og alle produktene kan brukes sammen. Jeg liker å ha valget mellom å bruke smykkene samtidig, å bruke alle delene hver for seg, eller å kombinere det med andre ting, forteller hun opprømt.

Hanna liker å bruke lag på lag med smykker og skape sitt eget utrykk
Smykkesett i sølv. Medlemspris 299,- (ikke medlem 499,-)

Gi med omtanke

Men det lett å la seg rive med når man ser på så mye fint. Nora er tydelig på at man alltid skal ha personen man skal kjøpe til i bakhodet, og tenke på hva de faktisk ønsker seg.

– Tenk igjennom hvem du skal gi gave til og om personen faktisk vil like det, tipser Nora. Ikke bare kjøp for å kjøpe! Det er så tullete og rett og slett bortkastet, konstanterer hun.

– Om du ikke finner en gave som du virkelig tror at personen vil sette pris på, kan du heller gi et gavekort på et kafébesøk eller en tur i parken, foreslår Hanna. Opplevelser er minner vi har for livet, og vi er alle for opptatte av mobilene våres og trenger å løfte blikket en gang i blant, avslutter de.

Hanna og Nora vil at du ikke bare skal kjøpe for å kjøpe, men gi noe med omtanke

Nora og Hannas julefavoritter