Oppdag de ulike slipene

Hver eneste sten har sin egen skjønnhet – og det er opp til deg å bestemme hvilken som er din favoritt! På fagspråket snakker man om slip når man definerer hvilken form den enkelte diamant eller sten har.

De fire C-ene beskriver diamantenes kvalitet, men diamantformen er mer en gjenstand for individuell smak og behag. I begynnelsen er rådiamaten en liten klump med smeltet glass, og for å forvandle dette til den mest ettertraktede edelstenen, kreves det sliping og polering. Du vil også se ulike slip på andre stener enn diamant.

Rund Briljant

Når vi tenker på kjærlighet, bryllup og frieri, er det den runde formen som først kommer til tankene våre. Den runde briljanten er den mest tradisjonelle og populære slipen, og representerer nesten 75% av alle diamantene som selges i dag. Formen får frem det ypperste av fargespill i diamanten, og passer til alle stiler og metaller. En diamant med denne formen har totalt 58 fasetter, og er helt perfekt hvis man ønsker maksimal glans! Forlovelseringer med runde diamanter er i dag en ikonisk tradisjon, og vi finner også formen i andre stener.

Nydelig enstensring fra serien Olvia i 585 hvitt gull med en skinnende brilliant TWSI diamant på 0,50 ct

Prinsesse

En prinsesseslipt sten er en moderne klassiker, med rene og kvadratiske linjer. Den elegante stenen fortsetter å øke i popularitet, og det kan vi godt forstå! Stenen har spisse hjørner og har vanligvis fire sider av omtrent lik lengde, men det finnes også noen rektangulære. Det sies at denne slipen er den nest mest populære slipen, etter rund briljant, og er et ettertraktet valg som forlovelsesring.

Nydelig diamantring i 375 hvitt gull med en flott prinsesseslipt diamant på 0,15 ct.

Oval

Hvis du elsker de buede kantene og gnisten til en rund diamant, men ønsker deg noe mer unikt, er en ovalslipt sten noe for deg. Den ligner på rund briljant, men ovale stener virker ofte større enn en rund med samme caratvekt. Diamanter med ovalslip har vanligvis 56 – 58 fasetter, og strukturen gjør at fingrene ser lengre og smalere ut. Smykker med ovalslip er meget elegante og klassiske, og bruker på alle ulike stener.

Nydelig rosettring i hvitt gull med 36 skinnende diamanter i brilliantslip og en nydelig hvit topaz i ovalslip i midten.

Baguette

En Baguette-sten er slank og rektangulær, med en langstrakt profil og rettvinklede hjørner. Stenene er ofte minimale, med rene linjer som taler til den moderne tankegangen, samtidig som de gir en vintagefølelse. Vi ser ofte at stenene også fungerer godt som aksentstener til forlovelse og gifteringer.

Elizabeth diamantring er en vakker og elegant ring i hvitt gull på totalt 1,0 ct med brilliant og baguetteslipte diamanter.

Smaragd

Smaragdslip er en elegant form, med lange fasettter og rette linjer. Med en slik form beveger stenen seg med fingerens naturlige linjer og skaper en sofistikert eleganse. Smaragdslip passer godt sammen med andre firkantede, runde eller trekantede stener, og du finner dem ofte i enstensringer og -smykker.

Elegant og feminint diamantsett med syntetisk smaradslipt smaragd i 585 gult gull av ring, smykke og øredobber

Pute

Tro mot navnet, kombinerer en puteslipt sten et firkantet snitt med avrundede hjørner som ligner en pute. Denne slipen har vært et populært valg i mange år og er også et godt symbol på tradisjon. Putesnittet på en diamant består av 58 fasetter, som alle sprer lyset og derfor resulterer i et strålende og dynamisk utseende. Formen passer godt for deg som ønsker deg noe spesielt, og en form som ikke mange andre har.

Nydelig flerstensring med en skinnende blå puteslipt topas omkranset av 36 glitrende diamanter på totalt 0,55 ct.

Hjerte

Hjerteformen er et av de mest populære slipene, og er det ultimate symbolet på kjærlighet og vennskap. Hjertes vinger skal være symmetriske, med en grasiøs kurve som gir utmerket form. En diamant med hjerteslip inneholder 56-58 fasseter som fanger og reflekterer lys, og resulterer i synlig glans. Det er vanlig å bruke denne i formen i alle slags stener, og du vil ofte kunne se den i zirikonia.

Vakre øreringer i 585 gult gull med glitrende, hjerteformet zirkonia

Dråpe

Dråpeformen er en vakker og feminin slip, og har en lignende fasettringstruktur som de runde briljantene. God symmetri fører også til at lyset blir godt reflektert, og dermed oppstår glansen som får en diamant eller andre stener til å glitre! Du kan selv velge om du vil bære spissen pekende oppover eller nedover på fingeren, og uansett valg vil formen være klassisk og gi et sterkt statement. Dette er et tslip som er svært allsidig, og finnes også blant mange typer edelstener.

Smykkesett i 925 sølv i dråpe med glass sten og zirkonia

Navett

Den forbløffende navette formen kan dateres helt tilbake til Frankrike på 1700-tallet, da Kong Ludvig XV beordret kongelige juvelerer til å skjære diamanter for å ligne leppene til sin elsker, Marquise de Pompadour. Den langstrakte formen beveger seg med fingerens naturlige linjer og kurver. Vanligvis har en navettslipt diamant 58 fasetter, men du finner også formen i stener som f.eks zirikonia.

Pan Jewelry – ring i forgylt sølv med navettslipet zirkonia