Slik tar du vare på dine diamantsmykker

Selv om diamanten er verdens hardeste naturmateriale, krever det en viss grad av forsiktighet og vedlikehold for å holde stenen skinnende i flere tiår. Visste du at diamantsmykker som brukes daglig bør sjekkes hvert år? Her finner du informasjon om vedlikehold av diamanter!

Om man ikke vedlikeholder en diamantring som brukes ofte, kan diamanten i verste fall ramle ut.

Tar du godt vare på smykkene dine, kan du ha glede av dem i lang tid, ofte i flere generasjoner. Diamanter må renses regelmessig da de blir skitne og støvete av både kremer og såper, noe som vil reduserer glansen i stenen. Stenen kan pusses med tilpasset pussemiddel for diamanter, men du kan også skylle den i lunket vann og bruke en myk kost til å få bort smuss, for eksempel en myk tannbørste.

Vi kan anbefale Hagerty Diamantpenn, som hjelper deg med å holde diamantene dine skinnende rene.

Ta hensyn til dine aktiviteter

Gull og sølv er myke materialer, og det er spesielt fatningen på ringen som kan utsettes for en del slitasje. Det er derfor vanlig at klørne må forsterkes fra tid til annen på diamantsmykker som brukes ofte. Ta hensyn til dine aktiviteter, og unngå å bruke diamantsmykker i situasjoner de kan utsettes for støt. Ta de helst av når du trener, bader eller gjør hus- og hagearbeid.

Støt kan slå skårer av diamanten, og små stener kan knuses og vil miste sin naturlige glans. Knuste diamanter lar seg ikke reparere, men de kan erstattes. Vær også forsiktig med å la smykker med diamanter slå inntil hverandre.

Sjekk klørne jenvlig på diamantsmykker

Vi anbefaler at du sjekker klørne hos oss cirka en gang i året, eller med jevne mellomrom hvis smykket ikke brukes hver dag. Våre ansatte vil se til at klørne til diamanten fortsatt er solide og at stenen sitter godt. Her finner du oversikt over alle våre butikker.

Med riktig vedlikehold kan man ha glede av diamantsmykker i flere generasjoner!

Generelle tips:

  • Vi anbefaler deg å ta av alle smykker om natten og ved sportslige aktiviteter. Dette er for å unngå unødig slitasje på gullet og stenen.
  • Oppbevar smykkene hver for seg, slik at de ikke gnisser mot hverandre, og for å unngå riper og skader. Ved reising anbefaler vi reiseskrin, eller separate tøy/fløyelsposer.
  • Rens smykkene dine regelmessig, slik at du får fjernet støv, smuss og hudpartikler.
  • Dra innom din nærmeste Gullfunn butikk med jevne mellomrom for sjekk av klørne.