Reklamasjon og Reparasjon

Vi håper du er fornøyd med ditt produkt fra Gullfunn. Dersom du opplever at produktene har feil eller mangler ved seg ønsker vi å rette opp i dette.

Ønsker du å reklamere på et produkt? Ta kontakt med din nærmeste butikk så vil de hjelpe deg. Her er en oversikt over våre butikker. Har du ikke en butikk i nærheten av deg? Ta kontakt med oss via vårt kontakskjema så skal vi hjelpe deg.

Retten til å reklamere gjelder i to år etter at du overtok produktet, eller fem år dersom produktet er ment til å vare vesentlig mer enn to år. Vil du vite mer? All informasjon tilknyttet reklamasjon og dine rettigheter som forbruker kan du lese her i forbrukerkjøpsloven.

Smykker

Smykker kjøpt hos Gullfunn har 2 års reklamasjonsrett i henhold til norsk lov. Slitasje og skader forårsaket av feil eller mangelfull vedlikehold dekkes ikke av reklamasjonsretten. 

RÅD OG TIPS

  • For at dine diamantsmykker skal skinne best mulig og for å sikre at diamantene sitter som de skal anbefaler vi at du sender smykkene til vedlikehold og rens en gang i året. Slitasje ved bruk kan føre til at fatningen som omkranser diamanten(e) blir svakere og at diamanten i verste fall kan falle ut. En sjekk hos oss kan bidra til å forhindre tap av stein, og forlenge levetiden til smykkene dine
  • Vi anbefaler at du tar godt vare på dine smykker og ikke har de på når du sover, dusjer eller trener.
  • I våre butikker hjelper vi deg gjerne med vedlikehold og rens av dine smykker. Ta turen innom oss og vi kan gjøre jobben for deg eller vise deg hvordan du kan pleie og vedlikeholde dine smykker hjemme ved hjelp av tilpassede pussemidler.
  • Gifteringer / Forlovelsesringer brukes hver dag og utsettes for mye slitasje. Glatte ringer i hvitt gull leveres høyblanke, akkurat som ringer av gult gull. Med daglig bruk er ringen utsatt for slitasje, og de første ripene på en ny og skinnende blank ring synes godt. Ringer av hvitt gull som er rhodinert, vil slites noe raskere enn ringer av gult gull.

Hva dekkes ikke av reklamasjon

Bulker, støt og riper er unngåelige og regnes ikke som en reklamasjon. Spesielt ringer som er blitt skadet eller misformet som et resultat av aktiviter. Vi anbefaler ikke å bruke ringen under vektløftning, klatring og hagearbeid. Klør på diamantsmykker slites over tid, og kan kreve ny oppbygging slik at stenen ikke faller ut. Dette anses som normal slitasje.

Klokker

Klokker kjøpt hos Gullfunn har 2 års reklamasjonsrett i henhold til norsk lov. Noen klokkeleverandører har garantier utover dette. Slitasje og skader forårsaket av feil eller mangelfull vedlikehold dekkes ikke av reklamasjonsretten. Batteri har 1 års garanti. Dersom batteriet er tomt eller har nedsatt kapasitet innen 1 år fra kjøpsdato, gir vi deg nytt batteri ved fremvisning av kvittering.

RÅD OG TIPS

  • Ikke alle klokker er vanntette og det er derfor viktig at du er kjent med hva din klokke tåler. Les mer om klokker og vanntetthet her.
  • For at klokken din skal holde seg pen og flott lenge er det anbefalt at du tar godt vare på din klokke og at du ikke har den på når du sover, dusjer eller trener.
  • Skinn er et organisk materiale og vil med tiden bli slitt. I våre butikker kan vi hjelpe deg med å få din klokke til å bli som ny! Vi har stort utvalg remmer i flere materialer og farger og er behjelpelige med å bestille rem til din klokke dersom du ønsker deg noe helt spesielt. Vi hjelper deg gjerne med å bytte rem eller vise deg hvordan du selv kan bytte rem hjemme.  
  • Hvis din klokke har lenke vil det med tiden være en fordel å sende denne inn til vask og rens for at den skal holde seg pen lengst mulig. Ta turen innom en av våre butikker så kan vi hjelpe deg med å få din klokke til å skinne.