Gjør et unikt valg og gå for sorte diamanter

En sort diamant er virkelig et unikt valg som passe de som elsker å skille seg ut. Disse unike steinene er den typen utsmykning som gjør inntrykk og framstår elegante, mystiske og litt rocka!

Olivia by Gullfunn er en klassisk enstensserie som nå også kommer med sorte diamanter!
Nydelig enstensring med en spennende sort diamant i 0,50 ct

Hva er en sort diamant?

For å skille sorte diamanter fra hvite, ser vi på antall inneslutninger. På en vanlig hvit eller fargeløs diamant kan inneslutningene vises som små mørke flekker, men på sorte diamanter dekker denne flekken hele stenen. Dette gjør den til en veldig unik og sjelden type farget diamant. Svarte diamanter skiller seg også fra andre fargede diamanter, da disse fargede diamantene vanligvis dannes av kjemiske urenheter som nitrogen som er tilstede under diamantens sammensetning. Sorte diamanter er imidlertid mer lik hvite diamanter, og vanligvis kommer fargen fra fra deres enorme mineralinneslutninger.

Interessant nok har sorte diamanter lenge blitt sett på som magiske edelstener som kan avverge onde ånder og rense brukeren for uflaks. Disse sorte juvelene ble også brukt i flere kulturer tidligere som et kommunikasjonsmiddel mellom den menneskelige og guddommelige verden. Sorte diamanter blir forbundet med en sterk følelse av selvtillit og lyst.

Clara – tidsriktige øreringer med 28 sorte diamanter på totalt 0,25 ct.