Bli med da Caroline & Stine valgte gifteringer

Det er torsdag formiddag. Veldig spente setter paret seg i bilen med kursen mot Oslo sentrum. De har nemlig booket tid med June, butikksjef hos Gullfunn Byporten, for å velge gifteringer. Heldige som vi er, fikk vi bli med da Stine og Caroline fant drømmeringene!

Et veldig spent par som straks skal prøve gifteringer.

Selv om paret hadde gjort seg noen tanker på forhånd, vet de ikke at det er mye å tenke på ved valg av gifteringer som de straks vil oppdage.

Midt i pandemi og nedstengte butikker får Stine og Caroline vår giftering-ekspert helt for seg selv. June som har solgt gifteringer i over 7 år, innleder den hyggelige dagen med å snakke om symbolikken mellom ringene. Hun er tydelig på at dette er det viktigste når man velger gifteringer, ikke at de skal matche eller være like.

“Det gjør for eksempel ingenting om én velger hvitt gull og den andre gult gull.”

– June, butikksjef Gullfunn Byporten

Stine og Caroline er likevel fast bestemt på hvitt gull begge to. De har nemlig begge forlovelsesringer i hvitt gull, og er mest komfortable med å ikke mikse hvitt med gult gull her.

“Dere må også huske på at man skal bære gifteringen hver dag, og at man derfor bør velge en giftering man ikke går lei av.”

– June, butikksjef Gullfunn Byporten

Buet eller flat giftering?

Når June finner frem ringene tar hun først opp to forskjellige ringer slik at jentene kan få kjenne forskjellen. Én relativt flat modell som er buet innvendig og én modell som er flat innvendig. Mange tenker nok ikke så mye over dette da innsiden ikke synes, men både Stine og Caroline merker stor forskjell når de kjenner på begge ringene samtidig.

“De fleste synes de som er buet innvendig er mer behagelige da de sklir litt lettere på fingeren. Men som alt annet er også dette smak og behag.”

– June, butikksjef Gullfunn Byporten

Videre forteller June at det også finnes ringer som er buet på utsiden og buet på innsiden. Man kan velge mellom ensfargede eller flerfargede modeller, giftering med mønster, og eventuelt om man ønsker med stener. Man kan faktisk bruke hvilken som helst ring som giftering.

Giftering med eller uten stener?

Både Stine og Caroline er svært positive til å ha stener i ringene. Over et Teams-møte vi hadde med paret bare noen uker tidligere, fikk de nemlig høre om allianseringer og at noen velger å ha én diamant for hvert familiemedlem eller for å markere store anledninger.

“Vi har snakket litt om å ha stener i ringene for vi likte godt tanken om én sten for hvert familiemedlem.”

– Caroline
Stine prøver to ulike allianseringer på ulik hånd for å både se og kjenne forskjellen på designet.

“Allianseringene våre kommer med en, tre eller fem stener”, sier June.

Stine og Caroline har sønnen, William, som er ett år gammel. “Ettersom vi er tre nå, er det fint med tre stener da!” kommer det umiddelbart fra Stine. “Og det fine med disse ringene er jo at man kan sette inn flere stener hvis man blir flere”, legger June til.

“Ettersom vi er tre nå, er det fint med tre stener da!”

– Stine

Begge prøver to ulike allianseringer for å se forskjellen. Én der stenene er fattet dypere i ringen og én der stenene fattet så de ligger litt høyere opp. Den ene har også en mer kantene fasong på selve skinnen, mens den andre er mer avrundet hele veien.

“Jeg tror jeg liker denne best”, sier de nesten i kor før June ler og sier det er den samme ringen. De har falt for allianseringen i Lady-serien der stenene sitter lengst ned i skinnen. Den eneste forskjellen er bredden. Caroline som prøver to bredere varianter enn Stine, er mer komfortabel med den smaleste av de to. Dette er ofte standardbredden for en typisk giftering.

Vil dere bære gifteringen sammen med forlovelsesringen?

“Har dere tenkt på om dere vil bruke ringene sammen eller på hver sin hånd?” June refererer til de vakre forlovelsesringene.

Stine er fast bestemt på at hun ønsker å bære gifteringen på samme finger som forlovelsesringen. “Blir disse for mye sammen?” spør hun i det hun tar på seg Lady-ringen over forlovelsesringen. En bred ringskinne kan ha større diamanter, og vil også derfor gjøre mer ut av seg på hånden.

Caroline har ingen sterk preferanse på dette, men antar derimot at hun vil bære de på ulik hånd. Fordi hun skal bære gifteringen på hånden hun bruker mest, ønsker hun en giftering som ikke blir for bred. Dette blir mest praktisk kjenner hun, etter å ha prøvd ringer med ulik bredde.

Yrke og livsstil

Fordi man skal bære gifteringen sin hver dag, er det også viktig å velge en ring som passer livsstil og yrke. Stine er lærer og Caroline er trafikklærer. “Som lærer er man jo litt overalt, så da er det jo veldig fint og praktisk med denne der stenene ligger litt lenger ned i skinnen”, legger June til og peker på ringen Stine har på seg.

Gravering i gifteringene

Gravering er ikke noe problem i Lady allianseringer. Fordi paret skal gifte seg under pandemien foreslår June at de kanskje kan gravere ringene noe nærmere bryllupet i tilfelle datoen skulle endre seg.

De har snakket noe om gravering, men er usikker på hvor mange tegn man har og om man kan gravere over hele ringen på innsiden. De får bekreftet at man kan gravere over hele innsiden, men ikke der det sitter stener. Mens de diskuterer gravering kommer det nok en gang frem at familien og William er det viktigste og den største verdien for begge to.

Drømmeringene blir bestilt

Før de avslutter den hyggelige dagen viser June et par flere ringer. Dette kun for å avkrefte eller bekrefte at de har funnet drømmeringene.

Caroline hadde ikke sett for seg at hun skulle ha en større diamantring enn Stine og ler.

“Det som er så fint med å se ulike modeller er jo at man får bekreftet eller avkreftet at man har funnet ringen man ønsker.”

– June

Det er symbolikken i ringene, som June nevnte innledningsvis, paret virkelig har falt for. I tillegg til at ringene er svært klassiske, vakre og tidløse symboliserer de familiekjærligheten til den lykkelige familien på tre.

Gifteringene

Når de skal finne størrelsen lærer Stine og Caroline at dess bredere ring, dess større ringstørrelse må man ha fordi man ofte er bredere lenger ut på fingeren. Det kan også være greit å ha noe å gå på fordi blodårene utvider seg i varmen. Dette gjør at fingrene kan bli litt større på sommeren.

Straks begge har funnet riktig størrelse, gir June et siste tips. Det kan nemlig være lurt å få pusset opp forlovelsesringene før den store dagen. Da vil gullet på forlovelsesringen og gifteringen være mest mulig like.

Les også om frieriet da Caroline fikk sitt ja her.