Utsetter bryllupet

Koronapandemien har påvirket Norge i over et år, og i hovedstaden var det full nedstenging i over 200 dager. Med påbud om munnbind, 1-metersregelen og mye uforutsigbarhet har Stine og Caroline, som mange andre, valgt å utsette bryllupet til 2022.

1. Dere har valgt å utsette bryllupet til 2022 på grunn av koronapandemien. Hva var de utløsende faktorene som gjorde at dere valgte å utsette?

Vi kjente på en veldig usikkerhet rundt hva vi skulle gjøre. Gode og dårlige oppdateringer i media byttet på å gi oss troen for så å rive den rett ned igjen. Vi nærmet oss en deadline med tanke på avbestilling, og bestemte oss for å ringe kommuneoverlegen og koronatelefonen. Da begge disse mente det var dristig, var det i grunn et enkelt valg“, forteller paret.

2. Hvilke kompromisser måtte dere gjøre hvis dere hadde valgt å gifte dere som planlagt i år?

“Da måtte vi nok ha kuttet ned på gjestelisten. I tillegg var det sannsynlig at alle måtte holde én meters avstand og bruke munnbind. Det hadde ikke blitt bryllupet vi drømmer om”, sier Caroline.

3. Et bryllup krever mye planlegging. Var det utfordrende å utsette alt dere har booket så nærme bryllupet?

“Her har folk vært utrolig forståelsesfulle. Vi sørget på forhånd for å lage gode, skriftlige avtaler som skulle sikre oss dersom det ikke ble mulig å gjennomføre. Alle har vist forståelse og har sagt de er med neste år”, forteller Stine.

4. Hvordan har dere kommunisert beskjeden til alle gjestene? (Ettersom invitasjoner allerede var sendt ut.)

Vi valgte å opprette en bruker på bryllupsdagen.no. Her er det veldig mye tips og inspirasjon å hente, man kan blant annet lage budsjett og bordplassering. En annen genial funksjon er at man kan sende ut felles SMS til alle gjestene. Dette gjorde vi og, og har kun fått forståelsesfulle tilbakemeldinger her også, fortsetter Stine.

5. Har dere satt en ny dato i 2022 eller er ikke dette bestemt enda?

“Vi ønsker fortsatt å være på Rømskog Spa og da har vi to helger å velge mellom, men det blir nok i slutten av juli neste år.”

6. Fikk dere råd og tips fra venner/familie før dere besluttet å utsette bryllupet?

Ja, vi valgte å rådføre oss med våre nærmeste. Alle syntes naturlig nok at dette var en vanskelig avgjørelse, men de fleste mente dette var det tryggeste. Vi kunne valgt å gjennomføre med færre gjester, men vi ønsker å ha så mange som mulig av våre nærmeste med på den store dagen”, svarer Caroline med et stort smil.

7. Var det tøft å utsette bryllupet da den store dagen deres bare er 2 måneder unna?

Ja, det var det. Vi har jo gledet oss lenge, og hatt nedtelling i lang tid. Samtidig var det en befrielse å slippe å sjekke smittetallene hver morgen med en klump i magen”, sier Caroline mens Stine nikker enig. “Ja, det er klart det kom en følelsesmessig reaksjon når det var så kort tid til.”

8. Nå som dere har enda bedre tid på å planlegge bryllupet, er det noe dere skal gjøre annerledes enn først planlagt?

Ja. Vi kommer i hvert fall til å bestille bryllupskake fra Soulcake”, sier Caroline. “De har de fineste og beste kakene vi vet om. Dette hadde vi kanksje ikke rukket i år da de har litt ventetid”, fortsetter Stine.

9. Er det noe annet positivt som kommer ut av denne avgjørelsen?

Absolutt. Nå kan forhåpentligvis alle nyte sommeren på sitt beste og delta på dansegulvet uten og måtte tenke på å holde avstand. Det aller viktigste for oss er at vi får en hyggelig helg med våre nærmeste, det blir forhåpentligvis litt enklere i 2022″, smiler paret.