Tips for å velge riktig giftering

Å velge giftering er stort og for mange et vanskelig valg. Det er en ring du skal bære hver dag resten av ditt liv. Da er det imidlertid noen spørsmål som er verdt å svare på for å bli litt klokere.

1. Hvilken farge ønsker du på gifteringen din?
Vi leverer gifteringer i rent eller en kombinasjon av gult, hvitt og rosè gull. Tenk på hva du har i smykkeskrinet ditt og hva du vanligvis bruker. Foretrekker du forgylt sølv over rhodinert til vanlig er kanskje en giftering i gult gull perfekt for deg?

Gifteringer i hvitt gull fra Moments by PAN Jewelry.
Gifteringer i gult gull fra Moments by PAN Jewelry.

2. Hvilken overflate ønsker du på gifteringen din?
Hos oss kan du velge mellom glatt overflate eller mønstret overflate. I tillegg tilbyr vi overflatebehandling i butikkene våre. Her kan du velge mellom hamret, børstet og satinert.

Overflate fra venstre: Glatt, satinert, børstet og hamret.

3. Hvor smal/bred ønsker du at gifteringen skal være?
Vi tilbyr ringer fra 1,6 mm (promise) og opptil 7 mm i bredde. Skal du bære to ringer på samme finger kan det være lurt å ikke velge en altfor bred ring. Det er imidlertid mest vanlig for kvinner å velge 3-4 mm, mens menn vanligvis velger 4-5 mm.

4. Ønsker du diamanter i gifteringen?
Noen ønsker en giftering med diamanter, mens andre foretrekker den klassiske, helt enkle gifteringen. Størrelsen på diamanten(e) varierer fra ring til ring, så her er det mange valgmuligheter. Ringer som er smale og tynne vil ikke kunne ha så store stener, og de forskjellige fatningene vil avhenge av bredden på ringen. Dette er noe butikkene våre kan hjelpe deg med.

5. Hva jobber du med?
Vi tilbringer store deler av hverdagen vår på jobb. Vi anbefaler derfor at du finner en giftering som passer livsstilen og hverdagen din. Husk at dette er en ring som skal passe alle anledninger, både hverdag og fest.

STØRRELSE PÅ GIFTERINGER

Når det gjelder å finne riktig størrelse på ringen, vet de aller færreste hvilken størrelse de trenger. Før du bestemmer deg for størrelse er det viktig å vite at dersom du ser på ringer som er flate innvendig eller 5mm og bredere bør man vurdere å gå opp en størrelse. Les gjerne innlegget slik finner du riktig ringstørrelse.

Det er verdt å merke seg at alle ringer er utformet forskjellig og noen ganger vil ringen være i feil størrelse. Kom innom en av våre butikker innen 30 dager etter kjøpet, så hjelper vi dere gjerne med å tilpasse ringene.