Ringen som sier JA

Går du med frieri i tankene, men usikker på hvilken ring du skal fri med? Oppdag 5 forskjellige ringer som er perfekte forlovelsesringer på ulike måter!

Grace diamantring 0,50 ct finnes i både 585 gult gull og 585 hvitt gull.

1. Enstensringer

Hvis man velger å fri med en enstensring, er dette en klassisk og elegant ring som din utvalgte kan bruke hver dag, og som aldri går av moten. Diamanten er godt sikret med sterke klør rundt. 

Olivia ring i 585 hvitt gull med diamant 0,50 ct.

Enstens er også en type ring som kan gå i arv generasjon etter generasjon – bare husk å ta godt vare på den. Klør og skinne bør forsterkes med tiden, men det er også mulig å ta ut selve diamanten om denne skal gå i arv. Diamanten kan nemlig festes i andre smykker om det er ønskelig.

Klassisk enstensring fra Olivia by Gullfunn.

I veldig mange tilfeller brukes enstens som frierring til kvinnen, og deretter kan hun velge å bruke den sammen med en giftering eller bære den på venstre hånd alene – eventuelt sammen med andre ringer og diamanter. Svært mange velger å bruke forlovelsesringen sammen med gifteringen, og her kan man blande både hvitt og gult gull, det finnes ingen regler.

Olivia by Gullfunn er en vakker enstensserie bestående av ringer, anheng og øredobber i en rekke caratvekter.

Store diamanter fra 0,50 ct og oppover kan få litt mer støt enn mindre diamanter. Vi anbefaler å sjekke klørne jevnlig. Forsterkning av klør gjøres hos en av våre butikker. Tips: Er du usikker på ringstørrelsen, kan du lese innlegget Velg riktig ringestørrelse.

2. Diamantringer og flerstensringer

Enstensringen er som nevnt over den mest vanlige forlovelsesringen. Men, mange drømmer også om en unik og spennende diamantring som har mer utforming, med både store og små diamanter.

Vakre Grace diamantring finnes i både 585 hvitt gull og 375 gult gull.

Enhver diamantring kan faktisk være en forlovelsesring, her finnes det ingen regler!

Grace er en unik og spennende forlovelsesring som garantert setter følelsene hennes i sving!
Er hun svak for det glamorøse og det lille ekstra er Grace den perfekte forlovelsesringen!

Har ringen mange diamanter bør man også passe på bruken. Spesielt dersom ringen har stener på siden.

Elizabeth diamantring med 65 glitrende diamanter på totalt 1,00 ct er både glamorøs og unik.

Med alle ringer skal man også passe på hva man bruker de sammen med. Går man med to ringer på samme finger vil disse gnisse mot hverandre, og med tiden kan gullet bli slitt. Gullsmeden kan hjelpe med å forsterke klør – eller hele skinnen.

Lykke diamantring i 375 hvitt gull er både klassisk og elegant på hånden!

Diamantringer kommer i alle slags former og fasonger, og til og med andre stener. Har ringen både diamanter og andre edelstener kaller man dette en flerstensring. Topas, safir, smaragd og rubin passer også utmerket som forlovelsesring. Her er det individuelle meninger og vurderinger basert på smak og følelser.

3. Allianseringer

Allianseringen er en annerledes ring, men like klassisk og elegant i sitt design. Allianseringer er også flotte i kombinasjon med andre ringer, og derfor perfekt for de som vil bære gifteringen og forlovelsesringen på samme finger.

Allianseringer er svært anvendelige, og populære forlovelsesringer.

Sammenlignet med enstensringen, mener mange at allianseringen er en enda tryggere ring. Her ligger diamantene nede i selve skinnen, og vil ikke få så mye støt. Har din utvalgte en hverdag og jobb der man bruker hendene mye kan vi absolutt anbefale denne type ring. Når man kjøper en alliansering, velger man mellom 1, 3 eller 5 stener. Senere kan man velge å sette i flere diamanter. 

Her kan kreativiteten blomstre! Noen velger å fri med en alliansering med én sten. Hvis man etter hvert får barn velger noen å sette i flere diamanter. Hva med én diamant per barn? Eller én diamant for husdyret sitt?

Butikkene våre opplever også at mannen kommer med ringen før jul eller bursdag for å sette i enda en diamant.  For å sette i ekstra diamanter, må ringen leveres til en av våre butikker

4. Giftering som forlovelsesring

I ulike land har man forskjellige kulturer og normer når det gjelder forlovelse. Noen kjøper kun gifteringer og bærer disse som forlovelsesringer helt til de gifter seg – og graverer dem da.  Andre velger å fri med en diamantring, for senere å kjøpe gifteringer til den store dagen. 

Skal både mannen og damen ha forlovelsesring? Ja, det er mer vanlig enn man tror. Den nye generasjonen menn er mer opptatt av smykker og bruker oftere ringer i hverdagen. Derfor er det blitt mer vanlig at også menn går til innkjøp av ring, gjerne etter han har fått sitt ja (hvis det er han som frir vel å merke).

Gifteringer med diamanter fra Moments by PAN Jewelry er perfekte forlovelsesringer.

Våre gifteringer med diamanter passer også utmerket til forlovelse og frieri. Det er ganske vanlig at menn kjøper gifteringer i sølv, fordi de synes gull er for dyrt. Sølv krever rens, men dette kan man enkelt gjøre hjemmefra med sølvpuss. Hvitt gull bør derimot sendes inn til rhodinering.

Flere velger å fri med en av våre flotte gifteringer fra Moments by PAN Jewelry.

Det er også vanlig at menn som jobber i yrker med mye håndarbeid kjøper en sølvring, slik at det ikke så store verdier som går tapt hvis man er uheldig og ringen blir ødelagt. Sølvringer kan også graveres, men ikke reguleres.

5. Gjenbruk

Veldig mange arver smykker etter foreldre og besteforeldre. Disse “skattene” kan det være lurt å ta med til en gullsmed/takstmann slik at du vet hva du sitter med. Ringene kan se slitte ut og kanskje ha ødelagte stener, men en liten tur til gullsmeden kan gi nytt liv i gamle skatter! En forlovelsesring som har gått i arv, har mye personlighet. Kanskje den til og med har gravering i seg?

Gifteringer fra oldeforeldre, besteforeldre og foreldre kan også pusses opp, graveres på nytt og settes nye stener i. Våre gullsmeder gjør alt dette, men det kan være lurt å be om et prisoverslag da det kan koste en del.

En forlovelsesring trenger nødvendigvis ikke å være en ring.  Noen velger å fri med et arvesmykke, en -klokke eller noe annet personlig. Her kan vi også bidra med rens av klokken, gravering på baksiden av lokket samt bytte ut remmen til en klassisk og elegant lenke.

Eldre smykker kan også gjøres om, og stenene kan leve videre i andre smykker. For å få et nytt smykke ut av det gamle gullet kreves det at du har en del gull, og det kan ikke være for tynt eller slitt. Ta gjerne turen innom en av våre butikker for å hjelp og råd.

Når man skal fri med en gullring trenger man ikke å vite helt eksakt størrelse. Dersom ringen ikke skulle passe, kan du gå innom din nærmeste Gullfunn-butikk og bytte til riktig størrelse. Skulle vi ikke ha ringen i størrelsen du trenger, eller den er utsolgt, regulerer vi ringen kostnadsfritt – inntil 3 størrelser både ut og inn. Er ringen kjøpt på kampanje, er det derimot 300 kr for å regulere størrelsen. Merk at dette ikke gjelder ringer fra Moments by PAN Jewelry.

Les gjerne innlegget Velg riktig ringstørrelse for å lære hvordan du finner ringstørrelsen til din utkårede.