Jakten på den perfekte brudekjolen

For mange jenter er brudekjolen den viktigste kjolen man kjøper i livet. Les vår spørsmålsrunde med Stine og Caroline og oppdag hvordan de fant drømmekjolene!

1. Den viktigste kjolen i deres liv skal kjøpes – hvordan startet jakten på brudekjolen?
Caroline ser strålende fornøyd ut mens hun svarer på det første smørsmålet vårt. “Stine har «alltid» visst sånn ca. hva hun er ute etter i en brudekjole, men vi har brukt en del tid på å surfe gjennom forskjellige nettsider. Dette var et helt ukjent felt for oss, så vi brukte også mye tid på å finne frem til den riktige brudekjolebutikken. Vi googlet blant annet anmeldelser og bestilte til slutt time hos den med de beste omtalene. Det ble en fantastisk dag med utrolig flinke folk – rett og slett en dag vi vil huske resten av livet.”

2. Var det noen diskusjon rundt hvordan dere skulle løse det at begge skal ha på seg kjole?
Nei, det har hele tiden vært helt naturlig“, smiler både Stine og Caroline.

3. En brudekjole er veldig personlig og man ønsker å føle seg så flott som mulig på bryllupsdagen. Hadde dere gjort dere noen tanker om hva slags stil/stoffer/fasong på kjolen dere ønsket før brudekjoleprøvingen?
Begge er helt enige. “Vi var åpne for forslag når det gjalgt selve stoffet, men vi var veldig klare på hvilken fasong vi ønsket begge to – i hvert fall sånn cirka!

4. Var det noe som var vanskelig eller frustrerende ved å prøve kjoler? 
For Stine sin del gikk det veldig fort da den tredje kjolen var «the one». Hun var kun innom brudesalongen de hadde lest så positive omtaler om. “Jeg falt pladask for den tredje kjolen jeg prøvde, og følte meg som en skikkelig brud”, stråler hun. Hun har alltid vært veldig glad i kjoler og elsker å pynte seg. Derfor var det viktig for henne å finne en kjole som ikke ble for enkel, men samtidig ikke for dyr ettersom de skulle kjøpe to kjoler.

Caroline brukte derimot litt lengre tid på å bestemme seg. “Jeg dro innom en annen butikk etterpå, men klarte ikke å glemme den ene kjolen jeg hadde prøvd”, sier Caroline. “Jeg syntes det var litt vanskelig å rangere kjolene opp mot hverandre da det etter hvert ble så mange å velge mellom, men den ene skilte seg ut”, fortsetter hun.
I den ene butikken fikk hele følget hennes nemlig i oppdrag å finne én kjole hver som de mente passet henne. Dette var en morsom oppgave som gjorde henne enda tryggere på kjolen hun hadde valgt.

5. Hvilke følelser og tanker dukket opp da dere fikk på dere drømmekjolen?
Det var emosjonelt for begge to. Hverken Stine eller Caroline hadde noen gang trodd at en kjole skulle røre de så mye, men plutselig ble alt så virkelig og stort. “For første gang kunne jeg se for meg meg selv som en brud. Spesielt merket jeg dette da jeg fikk på meg sløret”, smiler Caroline.

“Jeg hadde en ganske praktisk tilnærming til det, helt til jeg fikk kjolen på. Da kjente jeg tårene presset på.”

Caroline

6. Hadde dere med noen venner eller familiemedlemmer til med brudekjoleprøvingen?
Svært fornøyde svarer de at begge hadde med seg forlovere og mødre.

7. Hvis ja, hvilken rolle spilte disse inn i valget som ble tatt?
Stine og Caroline er helt enige. “Definitivt en stor rolle. Selv om det er vi som har det siste ordet, er det veldig godt å få en bekreftelse fra de som står nærmest. Vi visste vi ville få en ærlig mening, og det føltes godt da de så det samme som oss.”

8. Noen prøver en annen kjolestil enn hva man tror man liker bare for gøy, og ender faktisk opp med den kjolen. Ble brudekjolen dere valgte slik dere hadde sett for dere?
“Vi prøvde mange forskjellige typer, men vi var ganske klare på hva vi var ute etter før kjoleprøvingen. Jeg vil si at jeg endte opp i samme bane som jeg hadde sett for meg på forhånd”, sier Stine.

9. Er en brudekjole kun et plagg, eller har den en personlig betydning for dere?
“Definitivt en personlig betydning! Stine har alltid drømt om et prinsessebryllup og har «alltid» visst hva hun er ute etter når det gjelder valg av brudekjole”, sier Caroline. For sin egen del ble øyeblikket da hun fant drømmekjolen et overraskende emosjonelt øyeblikk. “Jeg hadde en ganske praktisk tilnærming til det, helt til jeg fikk kjolen på. Da kjente jeg tårene presset på.”

10. Noen selger brudekjolen sin, mens noen lar de henge i skapet. Andre syr den om eller lager fotoshoot med «trash the dress». Har dere planer for kjolene etter bryllupet?
“Det må vi nesten se an litt. Det kan jo bli litt voldsomt med to store kjoler hengende i skapet så kanskje selger vi de videre slik at noen kan føle seg like bra som vi gjør”, ler Caroline.

11. Skal dere ha slør eller ikke slør? Og hvorfor? 
Vi får raskt vite at begge skal ha slør. For begge var det nemlig øyeblikket da de fikk på sløret at de virkelig så på seg selv som en brud for første gang. Det var prikken over i’en.

12. Høye eller lave sko? Og hvorfor?
“Jeg skal gå med høye sko, mens Caroline har valgt flate”, svarer Stine, og forklarer at dette er praktisk for å jevne ut høydeforskjellen, men at den aller største grunnen er hva de føler seg vel i. Stine er vant til å gå i høye hæler, mens Caroline absolutt ikke er det.