Bryllup i en pandemi

Charlotte og Fredrik valgte å gjennomføre sitt bryllup, til tross for pandemi, nedstengning og en rekke utfordringer på veien. Nå ser de tilbake på den vakreste dagen de kunne fått!

Det ble intimt, vakkert og helt perfekt!
– Charlotte

Den 12. mars 2020 stengte Norge ned, og mange måtte sette bryllupet på vent. Norge sto midt en pandemi, og restriksjonene gjorde det vanskelig å ha den store feiringen mange drømte om. Selv i dag, to år senere, stiller mange seg det samme spørsmålet; hva hvis?
For Charlotte og Fredrik var tanken å avlyse noe de ikke kunne se for seg, og sto fast ved målet om å gifte seg sommeren 2020 – selv om det kunne by på utfordringer.

Gifteringer

Hvilke tanker hadde dere om bryllupet da vi plutselig stod midt i en pandemi og Norge stengte ned?

-Vi tenkte at innen juli ville nok alt være som normalt igjen. For hvor lenge kan egentlig en pandemi og nedstengning vare? Sier Charlotte

-Det første vi gjorde var å sikre at vi ikke ble sittende med store regninger, og der vi ikke kunne utsette eller fryse valgte vi å avbooke, forteller Fredrik.

På gjestelisten til Charlotte og Fredrik var det nemlig invitert 112 personer, og den store dagen skulle feires i idylliske Stavern. Paret hadde valgt ut lokaler, og bestilt både mat og DJ. Selv om de begge følte på en uro i magen, ventet de med å utsette. Månedene gikk og når mai måned kom, åpnet Norge så vidt opp igjen. Mange tok den første ute-pilsen, men holdt god avstand til hverandre. Restriksjonene kunne endre seg fra uke til uke, og paret var fortsatt usikre på om bryllypet kunne gjennomføres.

-Det begynte å haste med å ta et valg, skal vi utsette eller gjennomføre? Vi hadde lært oss at hverdagen måtte vurderes ut fra hvilke restriksjoner som gjaldt, så det var vanskelig å planlegge framover, sier Fredrik.

-Vi drodlet litt frem og tilbake, men fant ut at det viktigste er jo å bli gift, og at barna våre fikk ta del i den store dagen. De 112 gjestene vi hadde invitert, kunne vi alltids feire med senere. Valget landet derfor på å gjennomføre bryllupet, forteller Charlotte og smiler.

Stakk corona noen kjepper i hjulene?

-112 gjester ble jo skrellet ned til kun 36 stykker. Kun familie, forlovere og et par venner – slik at det ikke ble overvekt med «voksne», forteller Charlotte.

-Lokalet hadde siden 12. mars fått 70 avbestillinger, så det var kun oss og et bryllup til som valgte å gjennomføre den sommeren. Vi innså at Stavern og Larvik Event sto i en tøff tid, sier Fredrik.

Storsalen paret hadde sett for seg å servere maten i hadde plass til rundt 150 gjester. Dette ble litt i største laget, og derfor måtte originalplanen endres. “Låven”, som egentlig var tiltenkt festen, ble nå et sted for både mat og feiring. En telefonsamtale Charlotte ikke glemmer er når hun ringer til kokken til cateringfirmaet; Spiller Ingen Kaserolle. Han og mange andre stod i en vanskelig situasjon da avbestillingene kom på løpede bånd.

-Jeg innså i løpet avden samtalen, at vi kan jo faktisk ikke avlyse kokken! Sier Charlotte.

Charlotte forteller videre at cateringfirmaet måtte ta styring over den vanskelige situsjonen de stod i, og hadde gått til innkjøp av en food truck. Kokken ante en mulighet i den vanskelige tiden, og mente at om folk ikke kunne komme til restauranten, måtte maten komme til dem.

-Det var en stor lettelse at de fortsatt kunne lage maten, selv om vi kun ble 36 personer, sier Fredrik.

Hvordan vil du beskrive bryllupet til tross for pandemien?

-Når dagen nærmet seg, ble værmeldingen bare mørkere og mørkere. Vielsen ute og “Låven” så ikke ut til å være det beste alternativet lenger for en hel dag, sier Fredrik.

Kvelden før bryllupet fikk paret dekket opp i den ærverdige Napoleonsalen med hvite duker og alt som hører med. Dagen de hadde sett for seg, med fokus på venner, løs stemning og absloutt ingen stoltrekk, var nå blitt til en flott og høytidelig middag med hvite duker, bordkort – ja, til og med stoltrekk! Paret synes likevel det så nydelig ut og lot ikke det dårlige været komme i veien.

-Da vi våknet opp 4.juli var det strålende sol og lite vind. Temperaturen var deilig, og vi kunne kjenne en nydelig bris fra havet. Det ble verdens vakreste og mest perfekte dag, forteller Charlotte.

Selv om dagen ble langt unna det de først planla, ble den om mulig enda bedre forteller paret. De er enige i at dagen til syvende og sist handlet om at de to skulle gifte seg. Den store festen skal de fortsatt holde, ved en senere anledning.

-Det står fortsatt flere flasker i kjelleren til mamma og pappa, og DJ’en er flyttet på – for den store festen kommer. Forskjellen er at vi da ikke skal feire bryllupet, men feire kjærligheten til alle våre venner, avslutter Charlotte.

Se våre mest populære gifteringer

Se alle gifteringer