Vanskelig å velge giftering? Les våre 6 beste tips!

Å velge giftering er et stort og viktig valg du skal ta. Det er en ring du skal bære hver dag for resten av ditt liv, og derfor en god grunn til å velge den riktige! Men hva bør man egentlig tenke på når man kjøper en ring man i prinsippet ikke skal ta av igjen?

1. Velg hvilket materiale du ønsker på gifteringen din
Når det kommer til valg av materiale av gifteringen din, anbefaler vi på det sterkeste gult gull. Gullringer er et godt egnet valg da det har egenskaper som gjør at de tåler å brukes til alle livets anledninger, i tillegg er det svært holdbart. Gifteringer i hvitt gull blir også stadig mer populært, men gullet må rhodineres fra tid til annen og krever mer vedlikehold. Et siste alternativ er gifteringer i sølv, men her vil man oppleve å få slitasje og riper etter hvert. Vi leverer gifteringer i alle disse materialene og tilbyr også et utvalg av kombinasjon av gult, hvitt og rosè gull.

4 mm bred giftering med glatt overflate i 585 gult gull. Modellen er innvendig buet som gjør at den føles mykere, luftigere og mer behagelig å bære

Se alle gifteringer i gult gull ➞

Giftering i 585 hvitt gull med 4 mm bredde

Se alle gifteringer i hvitt gull ➞

2. Utforsk de ulike designene og overflatetene som tilbys
Vi har et stort utvalg av spennende gifteringer i hvitt gull, gult gull, sølv eller kombinasjoner av materialer, med eller uten steiner, samt mønster og andre detaljer. Dere står fritt til å velge hvilke dere liker best – det er ingen fasit på hva som bør være nettopp deres gifteringer!

Hos oss kan du også velge mellom glatt overflate eller mønstret overflate. I tillegg tilbyr vi overflatebehandling i butikkene våre. Her kan du velge mellom hamret, børstet og satinert. Har du en aktiv livsstil kan det være lurt å velge en overflatebehandling som vil gjøre ringen mindre utsatt for synlige skader eller riper.

Overflate fra venstre: Glatt, satinert, børstet og hamret.
Giftering I 585 gult og hvitt gull med en flott satinert overflate dekorert med abstrakte linjer

3. Undersøk hvor smal/bred du ønsker gifteringen skal være
Vi tilbyr ringer fra 1,6 mm og opptil 7 mm i bredde. Skal du bære to ringer på samme finger kan det være lurt å ikke velge en altfor bred ring. Det er imidlertid mest vanlig for kvinner å velge 3-4 mm, mens menn vanligvis velger 4-5 mm. At gifteringen har en form som føles komfortabel på fingeren er også viktig. Ringer som er mer buet på innsiden mer komfortabel enn en som er flat. Det er fordi med den buede kommer det mer luft under ringen.

4. Ønsker du diamanter i gifteringen?
Tradisjonelt sett har mange gått for like gifteringer, men det viktigste er at paret finner ringer de føler seg komfortable med. Flere ønsker seg en ekstra fin giftering med diamanter fordi den skal vare livet ut og er et tilbehør som skal bli en del av deg. Gifteringer med diamant står også veldig flott til andre ringer!

Giftering I 585 gult og hvitt gull med diamanter 0,12 CT

Størrelsen på diamanten(e) varierer fra ring til ring, så her er det mange valgmuligheter. Under er et utvalg av våre mest populære gifteringer med diamanter.

Se alle gifteringer med diamant ➞

5. Hvilke type gravering
Hos oss spanderer vi gravering på innsiden av ringen hvis dette bestilles samtidig som ringen, så det kan være viktig å tenke over hva du ønsker før du bestiller. Det finnes nemlige ulike fonter og symboler man kan velge mellom. Vi anbefaler å gå for noe personlig eller veldig internt som kun dere to forstår, eller kanskje et kallenavn? Mange har nok kalt kjæresten sin for mye som ikke egner seg inni en ring, men litt humor skader aldri!

Tips til gravering ➞

6. Valg av riktig størrelse

Når det gjelder å finne riktig størrelse på ringen, vet de aller færreste hvilken størrelse de trenger. Før du bestemmer deg for størrelse er det viktig å vite at dersom du ser på ringer som er flate innvendig eller 5mm og bredere bør man vurdere å gå opp en størrelse. Les gjerne innlegget slik finner du riktig ringstørrelse.

Det er verdt å merke seg at alle ringer er utformet forskjellig og noen ganger vil ringen være i feil størrelse. Kom innom en av våre butikker innen 30 dager etter kjøpet, så hjelper vi dere gjerne med å tilpasse ringene.