Lukk
Du har ingen varer i din handlekurv.
Søk
Filtre

Bunadsølv

Bunadsølv er en flott gave til markering av store anledninger!

Mange konfirmanter ønsker seg bunad og bunadsølv til konfirmasjonen. Våre søljer er levert av Sylvmidja, som gjennom mange år med kompetanse for faget lager søljer og smykker til over 60 bunader og folkedrakter. Sylvsmidja leverer bunadsølv i ypperste kvalitet som varer i generasjoner - med livstidsgaranti!


Bestill bunadsølv og smykker til bunad i en av våre Gullfunn butikker!

Alle våre butikker kan bestille bunadsølvet du trenger uansett om butikken er i området til hvor bunaden kommer fra eller ikke. Ta turen innom din nærmeste Gullfunn butikk for å bestille bunadsølvet du er på utkikk etter.


Finn din nærmeste butikk

 

 

 

 

TIPS TIL RENHOLD AV BUNADSØLV

Du kan pusse ditt bunadsølv selv, men man må være forsiktig! Bunadsølv som er oksidert kan miste oksideringen, og forgylte deler kan miste sin farge. Det er derfor viktig at man bruker riktige produkter, og følger disse forhåndsreglene nedenfor når bunadsølvet skal pusses.

 

OKSIDERT BUNADSØLV  

 Er bunadsølvet ditt oksidert anbefaler vi Hagerty Silver Care for å sikre rent bunadsølv uten å miste oksideringen. Bruk medfølgende svamp og skyll godt med vann. Tørk deretter grundig. Et tips er å bruke en hårføner! Gni gjerne over med pussekluten Hagerty Silver Cloth for en siste finish.
 
 
 
 
 
 
HVITT BUNADSØLV
 
 På hvitt bunadsølv kan man bruke Hagerty Silver Clean for å gjenopprette sølvets renhet og glans. Skyll godt med vann og tørk deretter grundig. Et tips er å bruke en hårføner! Gni gjerne over med pussekluten Hagerty Silver Cloth for en siste finish.
 
 
 
 
 
 
FORGYLT BUNADSØLV

 Bunadsølv som er forgylt må derimot ikke pusses med pusseklut, da forgyllingen kan forsvinne. 
For å sikre en trygg rengjøring av ditt bunadsølv med forgylling, bruker du Hagerty Silver Clean , skyll godt med vann og tørk grundig - et tips er å bruke en hårføner! 
 
 

 
 
 

 
VEDLIKEHOLD OG REPARASJON AV BUNADSØLV 
 
Ditt bunadsølv bør med jevne mellomrom leveres inn til en gullsmed for full oppussing og ettersyn. Besøk en av våre Gullfunn butikker for en trygg behandling av ditt bunadsølv. Vi har dyktige gullsmeder som vil ta vare godt vare på ditt sølv så det kan vare i flere generasjoner.

Når du pakker ned bunadsølvet ditt for sesongen, anbefaler vi deg å oppbevare sølvet i et mørkt, tørt og luftetett miljø. I våre butikker får du kjøpt egne skrin egnet til bunadsølv. Poser med ziplock er supert for å unngå uønsket oksidering, og vi anbefaler at bunadsølvet pakkes inn i dette før det legges i skrinet. Unngå gummistrikk i nærheten av bunadsølvet, da gummi inneholder svovel som gjør at sølvet oksiderer raskere.