10 bærekraftige julegaver

Julen nærmer seg med stormskritt og mange starter planleggingen av gaver allerede nå. Vi bruker stadig mer penger på gaveinnkjøpene, og høytidene er dessverre en tid for overforbruk. Det finnes heldigvis en løsning på dette. Nemlig miljøvennlige gaver! Her har vi har samlet våre 10 beste bærekraftige gavetips.

1. La smykkene gå i arv

Ta en titt i smykkeskrinet ditt, kanskje er det noe der du kan gi videre? Smykker du har arvet eller rett og slett ikke bruker lenger? Her kan det finnes mange flotte skatter! Om smykkene trenger rens eller reparasjon, kan alle våre butikker hjelpe deg med dette.

2. Gi en diamant i gave

Gi en gave som varer! Diamant er det hardeste stoffet vi kjenner og kan derfor bæres i generasjoner uten spor av slitasje. Ta en titt på enstens diamantsmykker for eksempel, tidløse smykker man kan bruke til både hverdag og fest!

3. Gi en service eller en reparasjon i gave

Å ta vare på det man allerede har, er bærekraftig. Kanskje man kan tilby å levere inn bunadsølvet til rens, reparasjon av klokkelenken eller levere inn diamantringen til sjekk? Mulighetene er mange, men dette er en gave vi tror mange ville satt pris på!

4. Gavekort

Gavekort er en miljøvennlig gave, fordi vedkommende selv kan kjøpe seg noe de trenger. Våre gavekort er gyldig i 1 år, og kan brukes i alle våre butikker. De kan også benyttes på servicer som reparasjoner, gravering og rens!

5. Kjøp brukt

I stedet for å bare kjøpe nytt, kan man ta en titt på hva som selges på de ulike nettstedene. Kanskje er det noen som selger akuratt det som sto på ønskelisten?

6. Gravering

Gjør gaven mer personlig med gravering! Lever inn det du ønsker å få gravert til en av våre butikker, det kan være f.eks smykker, glass, pokaler, klokker eller mansjettknapper.

7. Smykkeskrin

Vi snakket tidligere om at vedlikehold er bærekraftig, og en god start på dette er riktig oppbevaring. Gi et smykkeskrin i gave, slik at smykkene holder seg flotte i årene framover. Du vil finne et stort utvalg smykkeskrin i våre butikker!

8. Gi en gave til veldedighet

Gi en gave med mening til en du er glad i. Ved kjøp av Maya smykket går 50,- kr uavkortet til Barnekreftforeningen. Du kan også hjelpe ved gi et direkte bidrag. Les mer om vårt samarbeid med barnekreftforeningen her.

9. Bunadsølv

Kjøper man og tar vare på bunadsølvet, kan det gå i arv, gjennom flere generasjoner. Spør de du skal gi gave til om de mangler noe til bunaden, kanskje man kan bidra til sparingen!

10. 17.mai sløyfe

Er du også den som kjøper nye sløyfer til 17.mai hvert år? Hva med å invistere i en sløyfe i sølv, som kan brukes år etter år. For den som har alt er dette en flott gave, og de kan også graveres!